‘Volgend jaar ruimte voor 125 kinderen’

28 juli 2011 om 00:00 Nieuws

Het was absoluut de opzet om het sport- en spelfeest Zotte Zomer Dagen alle dagen in het Haarlemmermeerse Bos te houden. Maar de weersverwachtingen voor dinsdag waren dusdanig dat tijdelijk uitgeweken is naar de Estafette in Nieuw-Vennep. “Maar morgen zitten we weer in het bos”, aldus een enthousiaste Tom Schutte van Sportservice.

Sportservice zorgt weer voor geslaagd sport- en spelfeest Zotte Zomer Dagen NIEUW-VENNEP/HOOFDDORP - Dit jaar konden elke dag 100 kinderen meedoen aan de Zotte Zomer Dagen. Maar als het aan de organisatie ligt - Sportservice Haarlemmermeer - dan wordt dat aantal in 2012 verhoogd naar 125. Ook nadat op dinsdag tijdelijk uitgeweken moest worden naar de sporthal bij de Estafette in Nieuw-Vennep.

Hij zegt het nadat het in de nacht van maandag op dinsdag behoorlijk geregend heeft. Met als gevolg dat het grasveld in het bos vochtig en glad. Dinsdagochtend zag het er opnieuw dreigend uit. “Dan moet je geen risico nemen. Via de website hebben we toen bekend gemaakt dat we voor deze dinsdag uitwijken naar de Estafette. Ook een prima plek natuurlijk, maar we willen wel zoveel mogelijk buiten sporten en spelen.”

Het sport- en spelfeest Zotte Zomer Dagen startte overigens maandag al in het Haarlemmermeerse Bos. Het officiële startsein werd gegeven door sportwethouder Michel Bezuijen. Hij mocht de bal in het doel schieten, een klus die de oud-voetballer met gemak klaarde. De honderd jonge deelnemers lieten meteen na het doeltreffend schot hun ballonnen los, voorzien van een naamkaartje. Voor de winnaar ligt er een kinderfeestje voor vijftien man klaar.

De kinderen gingen meteen aan de slag en hun enthousiasme bleef. Ook al moesten ze dinsdag dan even uitwijken naar Nieuw-Vennep. In de sporthal werd stevig, enthousiast maar wel sportief gestreden. Op het grasveld naast de sporthal werd een watergevecht gehouden. Ondanks het feit dat deelname 15 euro per dag kost (dit is inclusief maaltijd en drinken) was de inschrijving voor de honderd plaatsen per dag in recordtempo rond. Alleen al daarom overweegt Sportservice voor 2012, de derde editie, uit te gaan van 125 plaatsen per dag voor jongeren van 6 t/m 14 jaar. andaag, donderdag, is tevens bestemd voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie