Teleurstelling over besluit 380 kV-hoogspanningsverbinding

28 juli 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het besluit van het Rijk om een 380 kV-hoogspanningsverbinding dwars door het plangebied van de Westflank Haarlemmermeer aan te leggen, heeft voor teleurgestelde reacties geleid bij Ymere en projectontwikkelaars. Zij stellen dat de ‘westelijke’ keuze de plannen dwarsboomt voor een bouwplan met 10.000 woningen, 900 hectare groen en een innovatief watersysteem. Zij pleiten nu voor nieuw onderzoek.

Bouwfonds Ontwikkeling en Ymere volgen daarmee de lijn van de provincie Noord-Holland die al eerder liet weten ‘niet bijzonder verheugd te zijn over het besluit om de 380-kV-hoogspanningsverbinding door het westelijke deel van de Haarlemmermeer te laten lopen in plaats van het oostelijke deel’.

Bouwfonds Ontwikkeling en Ymere stellen nu voor om met de hoogste spoed onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor woningbouw in deze regio waar de vraag naar woningen al zo hoog is.

Daarbij moet uitgegaan worden van een ondergrondse kabel ter hoogte van Hoofddorp-Floriande, extra woningbouw bij Lisserbroek en een meer westelijke ligging van de 380-kV-hoogspanningsverbinding ten westen van Nieuw-Vennep Getsewoud. Hierdoor zou er meer ruimte komen voor woningbouw.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie