Hoofddorpse jongeren slapen nachtje zonder dak

18 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

Hoofddorpse jongeren (gemiddelde leeftijd 15 jaar), waarvan een aantal zonder kerkelijke achtergrond, zijn de afgelopen donderdagen bij elkaar gekomen in Het Brandpunt. De zogeheten MidSummerBreak waar ze met elkaar kunnen praten, een spelletje doen en eten. En dat allemaal onder begeleiding van jongerenwerker Rob Raurus en jongerenouderling Ruud Kransen.

HOOFDDORP - Jongeren, voornamelijk bezoekers van de MidSummerBreak, gaan in de nacht van 2 op 3 september proberen hoe het is om de nacht niet door te brengen in een comfortabel warmbed, maar in een krot gemaakt van karton en plastic. De opbrengst van hun actie gaat naar het straatkinderenproject van Tear in Bolivia, Kenia en Cambodja.

Om deze periode van vakantie vieren officieel af te sluiten, gaan de jongeren in de nacht van 2 op 3 september meedoen aan ‘Een Nacht Zonder Dak’. Dit is een actie van Tear (een organisatie die zich inzet tegen armoede) maar die wordt uitgeoverd door allerlei lokale jeugdgroepen, kerken en scholen in Nederland. Jongeren die mee doen kunnen zich laten sponsoren, maar op diverse locaties zijn er ook kerken die financieel een steentje bij dragen. Zoals in Hoofddorp waar Rob Ruarus nu al weet dat de Marktpleinkerk ruim 800 euro ter beschikking stelt.

Voor de actie zelf heeft hij al het nodige karton ‘gered’ uit de papiercontainer op de parkeerplaats voor Het Brandpunt. ,,Volgens mij moeten we daar wel een paar krotjes mee kunnen bouwen.’’ Over de actie zelf: ,,Een aantal jongeren heeft al aangegeven mee te willen doen. Andere jongeren die mee willen doen zijn uiteraard van harte welkom. Je hoeft echt niet van de kerk te zijn, om het zo maar eens te zeggen.’’ Aan de ‘oudere’ generatie vraagt hij of die ‘s avond wil langs komen als ‘hart onder de riem steker’. ,,Kunnen ze meteen een donatie doen voor het goede doel.’’

Voor meer informatie: www.nachtzonderdak.nl, jongerenwerker@jophoofddorp.nl of (06) 53 91 43 42.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie