Golftoernooi voor het goede doel door heel Badhoevedorp

18 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

Het voor Haarlemmermeer unieke evenement vindt plaats op zondag 28 augustus en wordt georganiseerd door Winkeliersvereniging Badhoevedorp die dit jaar 25 jaar bestaat. Omdat de vereniging het jubileum graag met de hele dorpsgemeenschap wil vieren is het golftoernooi bedacht dat gehouden wordt op een unieke green dwars door het dorp. De speeltuin moet de grote winnaar worden. Waarom de speeltuin?

Evenement moet geld opleveren voor renovatie speeltuin BADHOEVEDORP - Een 18 holes golftoernooi dat door heel Badhoevedorp heen gehouden wordt voor het goede doel: de broodnodige renovatie van de plaatselijke speeltuin. Om het bedrag zo hoog mogelijk op te krikken heeft wethouder Arthur van Dijk, ook Badhoevedorper, zich te koop aangeboden.

“Als winkeliersvereniging vinden wij het thema ‘Van Badhoevedorp voor Badhoevedorp’ heel belangrijk. De speeltuin is dringend aan renovatie toe en middels dit unieke toernooi hopen wij 5000 euro te kunnen schenken. Wij vinden dat de kinderen in het dorp een veilige en eigentijdse plek moeten krijgen om te kunnen spelen”, motiveren de bestuursleden en tevens bedenkers Wim Eweg en Harry Jagtman de keuze. “Een evenement als dit voor het goede doel is een prachtige gelegenheid Badhoevedorp weer eens op de kaart te zetten. Voor bedrijven en hun relaties biedt het toernooi een uitgelezen en originele mogelijkheid tot netwerken. Wethouder Arthur van Dijk heeft zich voor één dag te koop aangeboden en dat is echt fantastisch. Het team dat het meest biedt krijgt hem in de gelederen en reken maar dat hij vanwege de thuiswedstrijd die hij speelt extra zijn best zal doen.”

De baan wordt door het hele dorp uitgezet. Automobielbedrijf Lexpoint uit Hoofddorp heeft aangeboden de deelnemers over de langere afstanden te vervoeren. De gemeente laat vlak voor het toernooi het gras van de greens maaien en Tennisvereniging Badhoevedorp heeft zijn complete accommodatie ter beschikking gesteld. Daar wordt het toernooi feestelijk afgesloten met een etentje en een drankje. Voor het goede doel wordt er ‘s avonds een vrij toegankelijke veiling gehouden van beschikbaar gestelde spullen. Hoewel de organisatoren van alle kanten veel medewerking krijgen, zijn ze nog wel op zoek naar vrijwilligers voor het verrichten van hand en spandiensten.

Een golfteam bestaat uit vier spelers. De hoop leeft dat ook de gemeente met een team komt. Ook individuele spelers kunnen zich inschrijven voor de geheel verzorgde dag. Elke golfer moet een GVB hebben. Er wordt gespeeld met ballen met een minder groot bereik dan normaal. Elke hole kan gesponsord worden en daarnaast is elk bedrag voor het goede doel welkom. De dorpsvereniging heeft reeds hole nummer 16 geclaimd en gaat hier opnames maken voor de film over Badhoevedorp. Op de Pa Verkuyllaan en het Lorentzplein komen puttingsgreens waar mensen op 27 augustus tegen betaling een emmertje ballen kunnen putten. Ook voor het goede doel.

Voor alle informatie over sponsoring, deelname, veiling en vrijwilligers: 06-5345 8835 of 06-5150 0271.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie