Looddieven richten flink wat schade aan

18 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Bij de diefstal van lood uit het dak van het Historisch Museum Haarlemmermeer is asbest vrijgekomen. Door het heen en weer lopen op het dak zijn asbestplaten los gaan zitten en naar beneden gevallen. Vastgesteld is dat het om hechtgebonden asbest gaat, wat geen groot risico voor de volksgezondheid oplevert. Om het hele pand is asbestlint aangebracht. De ingang is vrijgemaakt van asbest, zodat het museum toegankelijk blijft voor bezoekers.

Asbest vrijgekomen bij looddiefstal Historisch Museum Haarlemmermeer

Afgelopen vrijdag 13 augustus zijn politieagenten omstreeks 2 uur na een melding gaan kijken in de omgeving van het museum aan de Bosweg. Toen de agenten ter plekke kwamen zagen zij enkelel personen bij het gebouw staan. Vrijwel direct hierna reed een auto met gedoofde lichten weg.

Na een korte achtervolging werd de auto langs de kant van de weg gezet. In de auto lagen diverse plakken lood. Een 19-jarige Haarlemse bestuurder werd aangehouden. In de directe omgeving lagen twee personen in het gras verstopt. Bij het zien van de politie gingen zij er vandoor.

Een 18-jarige Haarlemmer heeft zich overgegeven en stapte uit de bosjes. Naar de andere verdachte is met behulp van twee politiehonden nog gezocht, deze is niet meer gevonden.

Onderzoek in de omgeving wees uit dat het lood was weggenomen bij het museum en het naastgelegen hotel. Een deel van het lood was aangetroffen in de auto, een ander deel lag klaar in de bosjes.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie