Meerse groeibriljantjes maken overstap naar betaald voetbal (deel 3)

21 augustus 2011 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Scouts van profclubs hebben het afgelopen seizoen hun ogen goed de kost gegeven in hun zoektocht naar talentjes. Met als resultaat dat een viertal groeibriljantjes de overstap gaat maken van de plaatselijke dorpsclub naar een Betaald Voetbal Organisatie (BVO). Voetballen en opgeleid worden bij een grote club. Voor Terry Bergisch (Volendam), Niklas Blesgraaf (Ajax), Dave Koek (ADO Den Haag) en Thijs de Rooy (Ajax) is een jongensdroom werkelijkheid geworden.

Vandaag deel 3 met het verhaal van Niklas Blesgraaf. Morgen volgt nog het verhaal van Terry Bergisch.

Vijfhuizenaar Niklas Blesgraaf naar Ajax

Van jongs af aan voetbalde hij op straat en kreeg zijn eerste trainingen van zijn opa Jan Dingerdis die tot zijn veertigste in het eerste van Renova speelde. Met als resultaat dat de 12-jarige Niklas Blesgraaf uit het kleine Vijfhuizen naar het grote Ajax gaat en daar komend seizoen in de D1 speelt.

Ajax heeft Niklas al heel lang op de korrel. Hij was pas 6 toen hij, spelend bij DSOV, naar Ajax kon. Maar Niklas was er nog niet aan toe. 'Als het er in zit komt het er ooit ook uit,' spraken zijn ouders de profetische woorden. En zie, het gaat gebeuren.

Om hogerop te komen verruilde Niklas de E4 van DSOV voor HBC en ging vervolgens naar HFC. Spelend in de D1 kreeg de centrale verdediger van de KNVB de uitnodiging wedstrijden te komen spelen. Dit leidde tot iets heel moois. "Opnieuw meldde Ajax zich en na een paar trainingen bij Heini Otto hoorde ik dat de club graag verder met me wilde. Het mooiste bericht tot nu tot in mijn leven. Maar het allermooiste zal een uitnodiging voor het Nederlands Elftal zijn", bekent Niklas die veel bewondering heeft voor verdediger, oud-DSOV'er en oud-dorpsgenoot Khalid Boulahrouz.

Na de vakantie gaat Niklas de VWO-opleiding doen op het Haarlemse Sancta Maria. Zijn ouders brengen hem naar school en op de vier dagen dat hij moet trainen haalt een busje van Ajax hem op. Huiswerk maken, eten en trainen doet hij op De Toekomst. Het talent staat duidelijk met beide benen op de grond. "Ik ga ontzettend mijn best doen en zie dan wel hoe ver ik kom. Ook al zou ik niet slagen: deze periode neemt niemand mij meer af", weet hij.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie