Buurtbewoners knappen met wijkbudget groenstrook op

25 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

Als aanjager en inspirator is Franke van de Laan van de Heemtuin de Heimanshof aan het werk gegaan. Er is een werkgroepje gevormd met een aantal bewoners van Houtwijkerveld dat op zoek is gegaan naar geld. In eerste instantie is er een aanvraag bij het WMO-fonds gedaan, maar dat werd afgewezen en teruggebracht tot een wijkbudget. Ook de Provincie wilde wel wat bijspijkeren.

Eerste activiteit van Stichting M.E.E.R. Groen HOOFDDORP - Het is zo ongeveer de entree van Hoofddorp. Eindelijk zit er schot in het Houtwijkerveld project. Bijna twaalf maanden geleden benaderde een bewoonster van de wijk Franke van der Laan. Ze stoorde zich vreselijk aan de staat van het veldje op de hoek Kruisweg en de N201. Samen met andere bewoners, de wijkraad en de Heimanshof hebben ze een plan gemaakt.

Samen met stads-ecoloog Henk Nijenhuis, de gebiedsmanager Jo-Else Seinstra en beleidsmedewerker Marcel Leek zijn ze samen tot een mooi plan gekomen. En afgelopen week is de schop in de grond gezet. In deze weken wordt door een grondbedrijf de grote contouren neergezet. Zij creëren een natuurvriendelijke oever (met oeverzwaluwenwand) en drainage geul in vorm van een wadi. In die wadi wordt een speelplek voor kinderen ingericht voorzien van klauterbomen. Tevens komt er komt een pad omheen. Het is de bedoeling dat bewoners - met rolstoel - van het nabij gelegen verpleeghuis ook gebruik kunnen maken van dit pad.

De grond die vrij komt wordt gebruikt om creatieve heuvels te maken, die daardoor een geluidswerende functie krijgen. Buiten het zicht wordt ook nog een paddenpoel met een IJsvogelwand gemaakt.

Het is de bedoeling dat er op 16 september begonnen kan worden met de beplanting. Dit gebeurt met zo’n 20 à 30 buurtbewoners die hulp krijgen en een bedrijf (zo’n 150 man). Het gaat dan om het inzaaien van gras, bollen planten en als het even kan ook veel fruitstruiken en -bomen te planten. Hiervan kunnen later dan leuke taarten en appelmoes voor tijdens buurtfeesten worden gemaakt.

Zo wordt het een juweel van een entree voor Hoofddorp, waar door velen met hart en ziel aan gewerkt is en wordt.

Stichting M.E.E.R. Groen

“Dit is zo’n beetje de eerste activiteit vanuit de nieuwe Stichting M.E.E.R. Groen. Deze stichting gaat de organisatie van de projecten van De Heimanshof (buiten de heemtuin) in de toekomst steeds meer over nemen, omdat deze ‘prettig uit de hand’ beginnen te lopen. De Heimanshof als vrijwilligersorganisatie heeft niet de capaciteit om de omvang en verscheidenheid van deze projecten te begeleiden,” aldus Franke van der Laan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie