Vage gasten Henzel & Disco Nova vertonen hun kunsten op Mysteryland

25 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

Het begon allemaal zo’n vier jaar geleden. Jongens van een jaar of 18 hangen thuis bij een van de vrienden. Een beetje chillen, spelletjes spelen op de computer en gezellig muziek maken. “We waren eigenlijk heel creatief bezig,” kijkt Henzel terug. “Schilderen, fotograferen, filmen, designen, muziek maken en eigen t-shirts ontwerpen,” vult Disco Nova aan.

Club creatieve vrienden bundelen krachten HOOFDDORP - Het voormalige Floriadeterrein is zaterdag weer het toneel voor Mysteryland, een van Nederlands grootste dance-events. Zestigduizend bezoekers, vanuit het hele land, komen genieten van werelds beste dj’s, die draaien op zo’n achttien verschillende podiums. Tussen al dat geweld ook twee Hoofddorpse jongens, Henzel & Disco Nova.

Al deze creatieve activiteiten moesten maar eens samensmelten tot een collectief, besloten deze jonge enthousiastelingen. En zo ontstond Vage Gasten, een creatief collectief. Inmiddels is Vage Gasten een begrip. Ze organiseren succesvolle kunstprojecten, eigen feesten in kleine zaaltjes, waar voornamelijk vrienden en bekenden komen en hebben een eigen merchandise lijn. De club vrienden blijft onopgemerkt en worden - nu vier jaar geleden - gevraagd om op Mysteryland hun creatieve kunsten op een bus te uiten.

“Maar wij zijn natuurlijk niet gek en zo’n kans laten we niet glippen. We stopten die bus vol met apparatuur, creëerden zo ‘illegaal’ ons eigen mini stage,” lacht Henzel. “En zo regelden wij ons eigen feestje op Mysteryland en daar werd over gekletst!” Het was de organisatie niet ontgaan en het jaar daarop werden ze officieel uitgenodigd en konden een eigen stage hosten.

Dit jaar is dus het derde jaar dat Vage Gasten een eigen stage heeft op Mysteryland. Net als andere jaren zullen zij samen met hun vrienden van Oi! (Dustep organisatie uit Amsterdam) het podium vullen. Het podium en de omgeving zal voorzien zijn van verschillende kunst. Gecreëerd door Vage Gasten.

“Ik zie Vage Gasten als een platform, een trampoline voor iedereen. De een heeft zich gespecialiseerd in fotografie, de andere als designer en wij, Disco Nova en ik, hebben ons toegelegd op muziek,” gaat Henzel verder. “Nova kwam mij regelmatig helpen tijdens het draaien. Beiden hebben we dezelfde muzieksmaak. We vulden elkaar goed aan en besloten voortaan als Henzel & Disco Nova verder te gaan. Maar ook nog steeds onder de vlag van Vage Vasten. Zo doet iedereen wel zijn eigen ding, maar we zijn vrienden voor het leven. Als wij een flyer nodig hebben, ontwerpt een van ‘ons’ dat. En zo zie je overal Vage Gasten terugkomen.”

Soms lijkt het muzikale duo wel routiniers, maar eigenlijk zijn ze nog maar 3 jaar actief als dj’s. Toch hebben ze inmiddels een duidelijk stempel achter gelaten op de clubscene in Nederland en hebben zich populair gemaakt bij een grote groep muziekliefhebbers.

“We draaien vooral techno georiënteerde electro,” legt Nova uit. “Ons doel is groter, volwassener en internationaal te worden. Je moet dan met nieuwe nummers, maar vooral met een eigen style komen. Via de wereldwijd populaire 22tracks.com laten we via updates horen waar we mee bezig zijn.”

Afgelopen maand zijn ze voor het eerst over de grens geweest. Voor een groot festival in Sziget (Hongarije) waren de twee jonge dj’s uitgenodigd en hebben daar voor een paar duizend mensen gedraaid. “Dat was echt te gek, ingevlogen, hotels, echt geweldig,” glunderd Henzel.

Aanstaande zaterdag staan Henzel & Disco Nova van 16 tot 17 uur op het podium ‘Oi! vs Vage Gasten’, een van de vele stages van Mysteryland. De week daarop, 3 september, staat het duo wéér in Hoofddorp. Podium Duycker is dan het toneel met Elektrotechnique.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie