‘Fouten bij verkeersdrempels op IJweg’

25 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Bij de aanleg van de zestien verkeersdrempels op de IJweg in Hoofddorp zijn fouten gemaakt. De helling van de drempels in de richting van Nieuw-Vennep is minder steil dan in tegenovergestelde richting en dat leidt tot klachten. Dat stelt de fractie van de ChristenUnie-SGP in de gemeenteraad. Fractieassistent Nico Zwaneveld heeft het college van B en W er schriftelijke vragen over gesteld.

De herinrichting van de IJweg tussen Leenderbos en de Bennebroekerweg heeft de laatste tijd veel tongen losgemaakt. Met name het feit dat fietsers en bromfietsers voortaan van dezelfde rijbaan gebruik maken als auto’s heeft bij menig weggebruiker de wenkbrauwen doen fronsen. Een lid van de Klankbordgroep IJweg heeft na alle beroering aangegeven dat het nog te vroeg is voor voorbarige conclusies en dat eerst moet gekeken hoe de verkeerssituatie in de praktijk bevalt.

De operatie is nog niet helemaal afgerond. Vorige week zijn de werkzaamheden hervat. Het oude fietspad wordt omgetoverd tot een voetpad, zodat ook voetgangers veilig gebruik kunnen maken van de IJweg.

Nico Zwaneveld van de Christen-Unie-SGP schrijft aan het college dat zijn fractie klachten heeft ontvangen van meerdere inwoners over de helling van de nieuwe verkeersdrempels. De ervaring van automobilisten is dat de helling van de drempels in de richting van Nieuw-Vennep veel ‘milder’ zijn dan andersom. De klap die auto’s richting Overbos moeten opvangen is dermate hard, dat bestuurders bang zijn dat er schade ontstaat aan hun wagen, aldus de ChristenUnie-SGP.

Fractieassistent Zwaneveld is van mening dat de helling aan deze kant van de verkeersdrempels te steil is voor een snelheid van 30 kilometer per uur. Hij wil daarom van het college weten hoe de constructie is van verkeersdrempels bij snelheden van 20, 30 of 50 kilometer per uur en welke exacte specificaties zijn toegepast bij de drempels op de IJweg.

De ChristenUnie-SGP is ook benieuwd of er schade aan auto’s kan ontstaan als een automobilist zich aan de voorgeschreven snelheid van 30 kilometer per uur houdt. Zwaneveld vraagt zich tot slot af of de gemeente akkoord is gegaan met de oplevering van de verkeersdrempels en dan met name met het feite dat de helling aan weerskanten verschilt. Tot slot de fractie van de ChristenUnie-SGP weten of er nog discussie is tussen de gemeente en de aannemer over de verkeersdrempels.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie