Pancratius wint knap bij Nieuwerkerk

8 september 2011 om 00:00 Sport

BADHOEVEDORP - “We hebben met 1-2 gewonnen na een 0-0 ruststand”, opende Ton Pronk met de voor zijn ploeg gunstige cijfers. “Kort na rust scoorde Tony Schreurs na een mooie aanval de 0-1 en vijf minuten later maakte Jordi Teijsse er 0-2 van. Daarna creëerden we nog een aantal momenten waarop we ook de derde goal konden maken. Een kwartier voor tijd werd het 1-2 en dat leverde nog een hectisch kwartiertje op waarin Nieuwerkerk er ondanks veel opportunisme niet in is geslaagd om grote kansen te creëren. Ten opzichte van vorig seizoen startten we met negen dezelfde jongens in de basis, aangevuld met A-junior Yassin al Aboui en Tony Schreurs. Het beleid van Pancratius werpt dus duidelijk zijn vruchten af. We wisten dat we in West 2 met meer fysiek spel geconfronteerd zouden worden, we zijn er goed in geslaagd om voetballend de fysieke duels zoveel mogelijk te beperken. Ik denk dat we over de gehele wedstrijd tweederde in balbezit zijn geweest. Qua rendement valt er nog wel het een en ander te verbeteren. Voor rust hadden we vooral veel balbezit en waren er ook al mogelijkheden maar we waren niet secuur genoeg in de eindpass. Na rust ging dat dus een heel stuk beter. Alles bij elkaar een goede start van de nieuwe competitie.”