SVOW en het oude Sinterklaas-syndroom

8 september 2011 om 00:00 Sport

WETERINGBRUG - “We begonnen te ongeconcentreerd aan de wedstrijd”, gaf Johan Peper als oorzaak van de vroege voorsprong van VVSB. “Persoonlijke fouten leidden die treffers in en binnen vijf minuten stond het 2-0. We vergaten te voetballen, we probeerden het wel maar het was niet goed genoeg. We werken eraan om met combinatievoetbal onze kansen te creëren maar we gaven voor rust onnodig drie doelpunten weg. In de rust heb ik gezegd dat we de schouders er meteen onder moesten zetten om er weer een wedstrijd van te maken. Maar net als in het begin van de eerste helft kregen we ook kort na rust twee doelpunten tegen. Mijn voorganger heeft het vorig seizoen gehad over de cadeautjes die SVOW te vaak weggaf, we moeten ook wat mij betreft inderdaad snel afleren teveel voor Sinterklaas te spelen. In de laatste 25 minuten heb ik gelukkig ook gezien dat we in staat zijn goed te voetballen. Dankzij doelpunten van Mike de Koning en Martijn Zwetsloot werd het uiteindelijk 5-2. Ik vertrouw erop dat het volgende week al een stukje beter gaat, we gaan met zijn allen uitzoeken waar het aan ligt.”