SCW doet zichzelf tekort tegen EDO

8 september 2011 om 00:00 Sport

RIJSENHOUT - “Eigenlijk doen we onszelf zwaar tekort”, was de stellige overtuiging van Lex van der Horst. “Halverwege de tweede helft kregen wij een strafschop na een overtreding op Robin Helder. Zijn tegenstander kreeg rood en Jim Biesheuvel kon ons op een 1-2 voorsprong schieten. De strafschop werd niet slecht ingeschoten door Jim maar net niet goed genoeg en uit de omschakeling scoorde het tiental van EDO 2-1. In plaats van 1-2 werd het dus 2-1. In het resterende kwart van de wedstrijd wilde de bal er niet meer in voor ons. We hebben er alles aan gedaan, maar de pijp was op een gegeven moment leeg ook. Het was bloedheet op het kunstgras van EDO. We waren een beetje onwennig aan de wedstrijd begonnen. EDO creëerde de betere mogelijkheden en na een klein foutje kwamen zij op voorsprong. Jeff de Vilder scoorde nog voor rust de gelijkmaker na uitstekend voorbereidend werk van Robin Helder. De tweede helft waren wij wat slordiger, toch kregen we die grote kans vanaf de stip. De keeper stopte de strafschop en wij stonden niet op te letten zodat zijn snelle spelhervatting de 2-1 opleverde. We hadden zeker een punt verdiend en als wij de 1-2 hadden gemaakt tegen tien man, dan hadden we zomaar kunnen winnen van EDO, dat zich tot de titelkandidaten rekent. Volgende week thuis tegen het sterke NFC/Brommer, gevolgd door Haarlem/Kennemerland en de derby tegen VVC. Een lastige start, winst vandaag zou welkom zijn geweest.”