Overbos opent met onnodige nederlaag

8 september 2011 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Marcel Schenk gaf eerst als uitslag een 3-2 verlies van Overbos bij Amstelveen door. Tijdens het wedstrijdverslag bleek dat het 4-3 was geworden voor Amstelveen na een bizar incident. “Het werd 3-2 toen Amstelveen ons de bal wilde teruggeven na een blessurebehandeling. Die bal belandde in de kruising, onhoudbaar voor Ricardo Mulder. Die merkwaardige goal leidde begrijpelijk tot hevige protesten van onze zijde. Na een afkoelingsperiode mocht aanvoerder Elmar Bijnevelt als een volwaardig pupil van de dag de 3-3 binnendribbelen. Als team vind ik dat we vandaag verrassend goed hebben gevoetbald op het kunstgras van Amstelveen. Toch valt er nog genoeg te verbeteren, we hebben vooral te naief verdedigd. De scheidsrechter floot in het begin van de wedstrijd vaak tegen ons voor overtredingen rond de zestien, uit een vrije trap kwam Amstelveen op 1-0. Michael Nieveld maakte na een goede combinatie de gelijkmaker. Na rust wilde ik dat we meer over de flanken zouden spelen. We kwamen op 1-2 na een geweldig doelpunt van Wesley Boes die de bal van een kleine zestig meter over de keeper heen legde. Daarna kwam Amstelveen met tien man te staan. Met een 1-2 voorsprong tegen tien man hebben we het niet goed uitgespeeld. Wij vielen teveel door het midden aan, Amstelveen kon dat eenvoudig opvangen en omschakelen. Wij verdedigden naief: in plaats van de tegenstander op te vangen stapten we te vaak in en werden we uitgespeeld. Dat gebeurde bij de 2-2, een bal in de korte hoek. Na de 3-2 en 3-3 liepen we in blessuretijd zelfs tegen een onnodige nederlaag aan. Tactisch hebben we het niet goed gedaan, we hadden minimaal een punt verdiend en in mijn ogen nog wel meer.”