Bredere bank brengt Hoofddorp winst op UNO

8 september 2011 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Voor de wedstrijd mopperde de technische staf van UNO over het ontbreken van spelerspassen van Benjamin Riedewald en Remco Looij. Toen na enkele minuten Lorenzo Hessels geblesseerd van het veld moest, deed de krappe UNO-bank zich al lelijk voelen. Tafilj Markovic kende de afgelopen seizoenen hetzelfde probleem, tegen UNO was de Hoofddorp-bank uitstekend bezet met spelers als Raymond Bodok, Artin Perverian en Sarkis Muradian.

Tafilj Markovic had UNO zien spelen in de voorbereiding. "Ik vind het een goed team, maar ook wij zijn sterker geworden." De eerste helft bleek van beide stellingen maar weinig. Lorenzo Hessels moest heel vroeg in de wedstrijd worden vervangen, ook Alen Dergic, Emre Kose en Barry Tukker hadden in het eerste kwartier verzorging nodig. Onder de warme weersomstandigheden wilde de wedstrijd maar niet op gang komen.

Na een halfuur spelen plofte een verre voorzet van Danny Hoenson namens UNO op het dak van het door Milko Snijder verdedigde doel. Aan de andere kant had ook Kristian Komduur niet veel te doen. Pas in de 42e minuut vloog er een bal van Johan Redeker voorlangs en op slag van rust belandde een omhaaltje van Marouane Ghazi tegen de paal. Niemand reageerde en zo brak de rust aan met een volstrekt logische 0-0.

Kort na rust appelleerde de thuisploeg voor een strafschop toen Emre Kose door Thomas Groeneveld de doorgang werd belet. In de 57e minuut kwam Raymond Bodok in het veld voor Kose. Binnen de minuut moest Danny Hoenson alles op alles zetten om de snelle Hoofddorp-spits van succes af te houden. Vijf minuten later verving Sarkis Muradian de moegestreden Johan Redeker. Met de twee verse razendsnelle aanvallers ging de thuisploeg vol voor de winst.

Raymond Bodok was in de 69e minuut voor de tweede keer dicht bij de 1-0, Sarkis Muradian ging drie minuten later alleen op Kristian Komduur af. Na reddingen op doelpogingen van Raymond Bodok en Maroaune Ghazi leek de doelman van UNO zeker de man van de wedstrijd te zullen worden. Helemaal omdat in blessuretijd een voorzet van Raymond Bodok door niemand kon worden afgerond.

In de 48e minuut scoorde Sarkis Muradian dan toch de 1-0, nadat Thomas Groeneveld een eerste doelpoging ten koste van een blessure had kunnen voorkomen. Groeneveld lag geblesseerd op de grond aan de rand van het strafschopgebied. De scheidsrechter liet doorspelen en Sarkis Muradian profiteerde van de mindere concentratie bij UNO. In de resterende speeltijd verging Tafilj Markovic van de zenuwen. Herinneringen aan vorig seizoen staken de kop op. Maar Hoofddorp liep geen schade op en zo start het nieuwe seizoen voor de enthousiaste Hoofddorp-trainer met een overwinning. Getooid in een UNO-blauw t-shirt kon hij zijn geluk niet op.

Bij de foto: Barry Tukker (tweede van rechts) speelde een sterke wedstrijd voor UNO. Maar ook hij kon niet voorkomen dat Sarkis Muradian (uiterst rechts) de beslissende goal scoorde: 1-0 (foto Ron van der Steeg).