Kleine overwinning genoeg voor UNO

15 september 2011 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - “Vorig seizoen leden we puntenverlies tegen Olympia Haarlem en wonnen we voor de HD Cup ruim. We waren dus gewaarschuwd voor deze tegenstander”, vertelde Edwin van Maas. “We hebben vandaag goed gevoetbald, zeker de eerste helft. Man van de wedstrijd was Benjamin Riedewald die na acht minuten uit een strafschop de score opende. Ruben Scheepstra slalomde door de verdediging van Olympia Haarlem en hij werd onderweg tegen de grond gewerkt. Na die goal creëerden we nog een behoorlijk aantal kansen. Als we op 3-0 of 4-0 hadden gestaan op het moment van de 1-1, dan was dat helemaal niet vreemd geweest. Die gelijkmaker was het gevolg van een klein misverstand bij ons in de achterhoede. In de rust heb ik gezegd dat we gewoon moesten blijven voetballen. Dan zouden er vanzelf weer genoeg kansen worden gecreëerd. Binnen een minuut lag de 2-1 van Ruben Scheepstra er al in na een mooie combinatie. Daarmee was de eindstand bereikt. Dat heeft te maken met het ontbreken van een echte afmaker. Die hoop ik binnenkort bij de selectie te kunnen verwelkomen.”