VVC verliest duel eigenlijk van zichzelf

15 september 2011 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - “Zoals ik vorige week zei dat je van NFC/Brommer kunt verliezen, zo kan ik ook zeggen dat Haarlem Kennemerland als degradant uit de tweede klasse een ploeg is waar je van mag verliezen. Maar dan moet je er zelf wel alles aan hebben gedaan”, leidde Mark Kranendonk zijn wedstrijdverslag in. “Als ik de eerste helft bekijk, dan zie ik dat we afspraken hadden gemaakt om vroeg druk te zetten. In plaats daarvan zakten we in. Dat hebben we anders opgelost en daarna kwamen we beter in de wedstrijd. De kansen die we creëerden werden niet benut en in de laatste fase voor rust kwam Haarlem Kennemerland weer beter in de wedstrijd en maakte de 0-1. In de rust heb ik gewaarschuwd dat we alle afspraken wel moesten nakomen. Het moet op dit niveau niet nodig zijn dat ik vanaf de zijlijn op strijd sta te coachen. We moesten ons te vaak aanpassen en na volkomen verkeerd uitverdedigen kwam Haarlem Kennemerland op 0-2. Meteen daarna zijn we va banque gaan spelen en met het nodige enthousiasme vanaf de kant was er opeens wel strijd mogelijk. De tegenstander kwam er niet meer uit en Frank Wennekes maakte eigenlijk te laat de 1-2. Toch zou er inclusief de extra tijd waarschijnlijk nog genoeg mogelijk zijn geweest, ware het niet dat Yorbin den Ouden op het middenveld een overtreding moest maken die hem zijn tweede gele kaart opleverde. Met een poppetje te weinig konden we de 2-2 niet meer forceren. Aan ons nu de taak om het niveau dat we wekelijks op trainingen halen ook in onze wedstrijden te laten zien. We trainen op een hartstikke goed niveau, zo werd mij door een vaste volger binnen de vereniging bevestigd. Nu moet dat er op zaterdag ook uitkomen.”