Strijdbaar UNO wint bij De Germaan

15 september 2011 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - “Het ging goed vandaag, we hebben met z’n allen gewoon keihard gewerkt”, zag Rik Verhage als sleutel tot het succes van UNO bij De Germaan. “We speelden tegen een fysiek heel sterke ploeg die we in het begin teveel de gelegenheid hebben gegeven om voorzetten te geven. Vooral door de lucht waren zij sterk. We kwamen na ongeveer twintig minuten op achterstand. Vorige week tegen DIOS lieten we na een achterstand de kop hangen, vandaag zijn we positief gebleven. Zelfs na het vroege uitvallen van onze geblesseerde aanvoerder Jelle Schagen. Hij is na afloop naar het ziekenhuis gegaan, ik hoop dat zijn blessure meevalt. Op slag van rust scoorde Robbin Schalkwijk met rechts in de kruising na een prima steekbal van Ruud de Kruif. Na rust zijn we voor elkaar blijven knokken, waarbij Mark Maaten een positieve hoofdrol vervulde. Een kwartier voor tijd scoorde Kevin van der Weijden uit een onmogelijke hoek de winnende goal. Met tien man, Robbin Schalkwijk kreeg zijn tweede gele kaart wegens commentaar op de leiding, zijn we erin geslaagd de 1-2 voorsprong vast te houden.”