Knappe overwinning voor VVC op bijveld

15 september 2011 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - “Eigenlijk had deze wedstrijd niet gespeeld mogen worden”, verwees Rory Roubos naar de verbanning van zijn VVC naar het tweede veld van Young Boys. “Er staat geen omheining langs dat veld en er staat maar een bankje. Een deel van onze begeleiding en een aantal wisselspelers moesten dus langs de lijn staan, met een paraplu tegen de regen. Ondanks deze trieste entourage hebben we een puike partij gespeeld. Voor de eerste keer zijn we er als team in geslaagd om negentig minuten lang geconcentreerd te blijven. Dat vind ik een groot compliment waard. We kwamen op 0-1 door een strafschop van Kevin van Vilsteren nadat Ruben Guda ten val was gebracht. Na een steekbal van Jordi Oudhuizen scoorde Menno Martens 0-2. Vijf minuten voor rust pakte Thierry Wesseling een heel belangrijke bal, je gaat toch lekkerder rusten met 0-2. Het eerste kwartier na rust was voor Young Boys zonder dat zij een echte kans hebben gecreëerd en vanaf de 60e minuut hadden wij de wedstrijd weer in handen. Marc de Boer kwam in het veld voor de moegestreden Jordy Holthuis en op aangeven van Marc maakte Menno Martens vijf minuten voor tijd de 0-3. Tenminste, zo leek het, maar nadat de scheidsrechter eerst door had laten spelen, keurde hij het doelpunt in tweede instantie toch af wegens buitenspel. Met 0-3 zou de wedstrijd gespeeld zijn geweest. Gelukkig zijn we niet meer in de problemen gekomen.”