Ongelukkig gelijkspel Pancratius

15 september 2011 om 00:00 Sport

BADHOEVEDORP - "Er werden vandaag cadeautjes uitgedeeld", doelde Ton Pronk op de twee strafschoppen waaruit Quick naast Pancratius kwam. "Bovendien floot de scheidsrechter twee keer af op momenten dat hij de voordeelregel had moeten toepassen. Vooral dat laatste neem ik hem kwalijk."

In het laatste kwartier van de wedstrijd bij een 2-2 stand creëerde Pancratius op het eigen kunstgrasveld nog een aantal uitstekende doelkansen. Het team van Ton Pronk vergat zichzelf te belonen en had daarnaast de pech dat de scheidsrechter affloot toen Jaap Smeeing na een pass van Noreddin El Bakalli alleen op de keeper af kon. Er werd inderdaad een overtreding begaan op El Bakalli, maar de doelkans van Jaap Smeeing had voorrang moeten krijgen.

De eerste thuiswedstrijd van Pancratius in de eerste klasse met teams uit district West 2 was nog wel zo goed begonnen. Meteen in de openingsfase was er een grote kans voor Ralf Fenne en na acht minuten wees het scorebord 1-0 aan na een inzet van Edip Biberoglu waar de doelman van Quick zich geen raad mee wist. In de 17e minuut scoorde Jaap Smeeing bijna koppend de 2-0 na een verre bal van doelman Armando Catsburg, een minuut later bereidde Smeeing de 2-0 van Ralf Fenne uitstekend voor.

Na die voortvarende start kwam de thuisploeg minder vaak dreigend door, Quick had veel balbezit en Armando Catsburg moest in de 24e minuut met de voet redden op een inzet van dichtbij. Er werd gevlagd maar niet gefloten, zodat de ingreep een belangrijke was. De rust brak met een 2-0 stand aan omdat beide ploegen geen grote kansen meer creëerden.

Na rust gingen de gasten op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel in de 58e minuut vanaf de strafschopstip. Meteen na een eerste appél voor een strafschop maaide Yassine El Aboui ongelukkig over de bal heen waarna zijn tegenstander met veel misbaar tegen de grond ging. Armando Catsburg koos de linker hoek, de bal ging bijna recht door het midden. Een minuut later brak Edip Biberoglu door over de rechterkant. Hij werd aangetikt maar liet zich niet vallen op een moment dat de scheidsrechter mogelijk voor een strafschop had willen fluiten.

Dat deed scheidsrechter Westenbroek halverwege de tweede helft wel weer en opnieuw was het in het voordeel van Quick. Na een voorzet vanaf de rechterflank werd door een van de verdedigers van de thuisploeg geheel onnodig een duwfout gemaakt voor de ogen van de scheidsrechter die niet weifelde maar die evenmin de gele kaart trok voor de boosdoener. Vanaf de stip had Armando Catsburg weer het nakijken: 2-2.

Na die domper pakte Pancratius het weer heel goed op en de thuisploeg creëerde een aantal goede mogelijkheden om de wedstrijd alsnog in eigen voordeel te beslissen. De doelman van Quick lag een paar keer in de weg maar het grootste obstakel vormde in de 84e minuut het fluitsignaal van scheidsrechter Westenbroek na de uitstekende pass van Noreddin El Bakalli op Jaap Smeeing.

Zo bleef het 2-2, Quick mag zich over deze uitslag het meest tevreden voelen. Het team van Ton Pronk kan zich de morele winnaar voelen, al kwamen de twee tegendoelpunten zeer ongelukkig tot stand en werd uit de eigen mogelijkheden nog onvoldoende rendement gehaald.

Bij de foto's: In het laatste kwartier bemoeide Guus Uhlenbeek zich vaker met de aanval, ondanks dat de scheidsrechter er vaak bovenop zat waren zijn beslissingen niet onomstreden (foto's Ron van der Steeg)