NFC/Brommer beter dan SCW

15 september 2011 om 00:00 Sport

RIJSENHOUT - "Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel meer verwacht had van SCW", beoordeelde Lex van der Horst zijn team. "Al begonnen we niet eens slecht. Alleen links voorin werden de afspraken niet uitgevoerd. Daardoor kon NFC een paar keer gevaarlijk de lange bal spelen."

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd kwam op naam van SCW. Een voorzet vanaf de rechterkant van Robin Helder kon door Jeroen Alderden in de buurt van de tweede paal worden gecontroleerd. Het schot van Alderden bleef een beetje onder de verwachting. In de dertiende minuut was er een eerste kans voor NFC, twee minuten later redde Jeroen Pathuis eerst nog goed op een gevaarlijke inzet maar de aanval liep door en uiteindelijk had de later tot man of the match uitgeroepen SCW-doelman het nakijken: 0-1.

"Ik wilde dat we vroeg druk zouden zetten op de verdediging van NFC omdat ik weet dat zij een gevaarlijke spits hebben. Dat gebeurde een aantal keer niet goed en steeds werd het gevaarlijk", had Lex van der Horst tot zijn grote ontevredenheid gezien. SCW kwam er na een halfuur spelen goed uit met een snelle counter. Via Jeroen Alderden en Jeff Kaslander slaagde Rik Groen er niet in de juiste richting te vinden. Vijf minuten later ontstond er een enorme kans voor NFC na een bal over de SCW-verdediging heen. De lob verdween naast het doel.

In de 37e minuut greep Jeroen Pathuis goed in maar in de 40e minuut mocht NFC te gemakkelijk door de SCW-verdediging heen snijden: 0-2. Twee minuten later voorkwam Jeroen Pathuis een zeker lijkende 0-3 en op slag van rust probeerden Robbert Jan Starink en Jeroen Alderden zonder succes de aansluitingstreffer te maken.

Na ruim een uur spelen verving Bart Laska bij SCW Ben Sharon, de thuisploeg ging iets meer opportunistisch spelen. Dat leverde verdedigend ook risico's op maar Jeroen Pathuis vond twee tegentreffers meer dan voldoende. Mede daardoor had de enorme kans die Jeroen Alderden in de 74e minuut opeens kreeg de aansluitingstreffer kunnen opleveren. Maar de bal verdween net naast het NFC-doel. SCW wisselde nog twee keer maar NFC controleerde de wedstrijd voldoende.

"We hadden vandaag nergens recht op", was Lex van der Horst eerlijk in zijn commentaar. "Vorige week hebben we drie punten laten liggen. De volgende twee tegenstanders zijn opnieuw lastig, met nul uit twee en een lastig programma voor de boeg maken we niet de gewenste start, dat zal iedereen wel duidelijk zijn."

Bij de foto's: Te weinig kwam SCW gevaarlijk voor het doel van NFC/Brommer, aan de inzet van Richard de Waal (zittend) heeft het niet gelegen (foto's Ron van der Steeg).