Duiken naar explosieven in de Ringvaart

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De gemeente Haarlemmermeer voert, in samenwerking met de provincie Noord-Holland en het hoogheemraadschap van Rijnland, een explosievenonderzoek uit in delen van de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder. De werkzaamheden worden uitgevoerd vooruitlopend op het baggeren van de Ringvaart. Dit werk start begin 2012 en duurt tot eind 2013.

Ter voorbereiding op de werkzaamheden is historisch vooronderzoek verricht. Uit dit onderzoek bleek dat een aantal gebieden nader onderzocht moet worden, onder andere gebieden die in de Tweede Wereldoorlog zijn gebombardeerd.

Met een detectieonderzoek is vastgesteld waar metaalhoudende objecten liggen. Duikers onderzoeken of er mogelijk niet gesprongen explosieven aanwezig zijn tussen deze metaalhoudende voorwerpen. Het duikwerk start eind deze maand en neemt ongeveer vier weken in beslag, verspreid over de maanden september t/m november. De duikers benaderen de metaalhoudende objecten in de 'verdachte gebieden' en vervolgens identificeren zij het object als zijnde een explosief of een onschuldig voorwerp.

Bij het aantreffen van explosieven treedt het veiligheidsprotocol van gemeente Haarlemmermeer in werking. De gemeente en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) nemen passende maatregelen en worden de omwonenden nader geïnformeerd.

Voor meer informatie: www.rijnland.net/werk_uitvoering/baggeren/ringvaart of www.noord-holland.nl (zoekwoord baggeren ringvaart).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie