Hoofddorp klopt koploper

22 september 2011 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - “Dit is wel heel lekker, na een valse start pakken we vandaag onze eerste uitoverwinning tegen een van de koplopers”, telde Stefan Teeken zijn zegeningen. “Wedstrijden van Hoofddorp tegen Soest zijn altijd aantrekkelijk omdat beide teams willen voetballen en vol op de aanval spelen. Uitslagen als 5-5 of 6-6 behoren tot de mogelijkheden. Dat het vandaag ‘slechts’ 1-2 is geworden, komt door goed keeperswerk aan beide zijden. De eerste kans was voor Nick de Jong maar pas in de 28e minuut was het raak, een afstandschot van Soest trof doel. Daar konden we alleen maar voor applaudisseren. Mentaal zat het goed bij ons vandaag, de overwinning is er een van het team. Uit een voorzet van Ibrahim Akkabi scoorde Wesley Kamerbeek de gelijkmaker. We kregen meer rust in ons spel en nog voor rust scoorde Raoul Darnoud de 1-2. De eerste fase na rust was voor Hoofddorp maar we verzuimden verder afstand te nemen. In het laatste kwartier zette Soest alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Wij stonden verdedigend uitstekend, André Yesemba speelde een ‘clear game’. Volgende week komt koploper Houten naar Hoofddorp.”