Vorige week was het weer raak op de bewuste kruising. Twee auto's kwamen met elkaar in botsing.
Vorige week was het weer raak op de bewuste kruising. Twee auto's kwamen met elkaar in botsing. Eric van Lieshout

PvdA bezorgd over gevaarlijke Beechavenue

26 april 2018 om 15:05 lokaal

HOOFDDORP De PvdA-fractie maakt zich zorgen over het grote aantal aanrijdingen op de kruising van de Beechavenue en de Aalsmeerderweg in Rozenburg. Raadslid Willem Klijn heeft het college van B en W er schriftelijke vragen over gesteld. Zijn fractie vindt dat er maatregelen moeten worden genomen om de snelheid van het autoverkeer ter plekke te beperken.

Vorige week was het weer raak op de bewuste kruising. Twee auto's kwamen met elkaar in botsing. Er waren dit keer geen gewonden. Op de Beechavenue gaat het de laatste jaren zeer regelmatig mis.

De PvdA is al langer bezorgd over de verkeersveiligheid op de Beechavenue. In februari 2016 werden tijdens een raadsvergadering al eens mondelinge vragen gesteld. Wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer antwoordde toen dat de situatie in de gaten wordt gehouden en dat de gemeente er bovenop zit waar ongevallen en onveiligheid een rol spelen.

De PvdA-fractie vindt dat er op de Beechavenue veel te veel aanrijdingen plaatsvinden. Dat de gemeente er bovenop zit is niet zichtbaar, vindt raadslid Klijn. Maatregelen van de gemeente om ter plaatse de verkeersveiligheid te verbeteren zijn tot nu toe uitgebleven.

De kruising Beechavenue – Aalsmeerderweg is redelijk overzichtelijk. Desondanks vinden juist hier veel ongelukken plaats. De PvdA vindt dat er snelheid beperkende maatregelen moeten worden genomen. De kruising kan het beste vervangen worden door een rotonde. Hierdoor wordt de snelheid uit het verkeer gehaald en de doorstroming bevorderd, zo vindt de PvdA.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie