Rendement Roda '23 nekt VVC

22 september 2011 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP - "Ik heb hier even helemaal geen zin in", luidde het commentaar van Mark Kranendonk meteen na de wedstrijd. Teleurstelling, woede en frustratie streden om de overhand op zijn gezicht. VVC had niet goed gespeeld, wel veel kansen gecreëerd, slechts een keer gescoord en drie doelpunten geïncasseerd. Resultaat: nul uit drie.

Het is dus nog even zoeken naar de winnende formule in Nieuw-Vennep. Een nieuwe trainer brengt nieuwe ideeën, nieuwe kansen en nieuwe ambities. Een gedegen voorbereiding is niet noodzakelijkerwijs een garantie voor succes. In de sport liggen prestaties en mislukking vaak dicht bij elkaar. Dat bewees VVC tegen Roda '23 onbedoeld maar al te duidelijk.

De rust brak aan met een 0-0 stand waar 3-0 net zo goed had gekund, waar een ruime voorsprong voor de thuisploeg zonder meer verdiend zou zijn geweest. In de twaalfde minuut kreeg Frank Wennekes na een goede pass van Pieter van Staveren over de Roda-verdediging heen een uitgelezen kans. De makkelijkste kansen zijn vaak de moeilijkste en de poging van Wennekes om de bal te plaatsen resulteerde in een bal naast de kruising.

In het vervolg van de eerste helft werden goede doelrijpe kansen uitgespeeld voor Sven van Genderen, Leon Götz, Mitchel Griekspoor en opnieuw Frank Wennekes. Geen van hen wist de geboden kans te benutten. Roda '23 stelde daar nauwelijks iets tegenover. Doelman Kenny de Jong moest zich alleen een keer strekken op een poging vanaf ruim veertig meter die strak onder de lat binnen zou zijn gevallen. De corner leverde geen gevaar op.

De eerste helft gaf dus aanleiding om het tweede deel van de wedstrijd met vertrouwen tegemoet te zien. Zelfs al speelde VVC geen al te sterke wedstrijd, van Roda '23 was voor rust weinig te duchten geweest. Des te vreemder was het dat de stand na 48 minuten 0-1 was. Weifelend optreden achterin bij VVC gaf een van de spitsen van Roda '23 de gelegenheid om koppend Kenny de Jong te kloppen.

VVC ging op zoek naar de gelijkmaker. Barend Jan van Groenigen en Mathijs Kinkel kwamen in het veld voor Sven van Gendringen en Mitchel Griekspoor. Leon Götz kreeg de verwijten over zich heen na een solo waarin hij medespelers over het hoofd had gezien. Een kansrijke aanval over veel schijven werd niet afgerond omdat niet de juiste keuzes werden gemaakt. Toch hing de gelijkmaker in de lucht.

Toen Mathijs Kinkel in de 79e minuut vanaf de rand van het strafschopgebied doeltreffend had uitgehaald, leek de wedstrijd alsnog kansen te zullen bieden voor VVC om de eerste drie punten te pakken. Vijf minuten voor tijd bereidde Leon Götz een goede kans voor Mathijs Kinkel voor maar de eindpass was net niet goed genoeg. Ten koste van een corner kon de Roda-verdediging Mathijs Kinkel van de 2-1 afhouden. En in de 89e minuut was daar opeens de 1-2 na een geslaagde actie van Roda '23 over de linkerkant.

VVC was aangeslagen, probeerde voetballend voor de tweede keer in de wedstrijd op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Een volley van Yorbin den Ouden ging naast, een kopbal van Jarno Cardol werd gestopt. In de slotseconden gooide Roda '23 nog wat zout in de wonden door zelfs nog een geflatteerde 1-3 te scoren.

Bij de foto: Mathijs Kinkel (hier op archief tegen Vlug en Vaardig) scoorde de 1-1.