Het nieuwe filmseizoen in Het Oude Raadhuis start met vrolijke Franse film

22 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De Franse film 'Les femmes de 6ème étage' speelt zich af in de vroege jaren zestig in Parijs. De tijd van cocktails, mantelpakjes, dure Chevrolets én high society. De vermogende Jean-Louis Joubert is een brave, maar saaie man. Tot hij en zijn vrouw de mooie Spaanse Maria als werkster in dienst nemen. Maria laat hem kennis maken met de zesde verdieping van zijn burgerlijke appartementsgebouw waar zij met andere temperamentvolle Spaanse werksters woont.

Deze vrouwen, maar vooral de erg aantrekkelijke Maria, leren hem voor het eerst plezier te hebben in het leven. Dit tot grote ontsteltenis van mevrouw Joubert en haar vriendinnen. 'Les femmes de 6ème étage' staat op zondag 2 oktober om 20 uur in Het Oude Raadhuis.

'Les femmes de 6ème étage' is een vrolijke én romantische film met heerlijke rollen van onder andere FabriceLuchini ('Potiche'), Carmen Maura ('Volver') en LolaDueñas ('Yo, también'). De film was een groot succes in Frankrijk en in België. De regie is in handen van Philippe Le Guay. Hij regisseerde onder meer de films 'Muchachos', 'Du jour au lendemain', Le Coût de la vie' en 'TroisHuit'. Het AD over de film: ",Aangename en aanstekelijke komedie''.

Kaarten voor 'Les femmes des 6ème étage' zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, (023) 556 37 07 of via www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie