Politie en brandweer bij 'veiligheidsdag' bij scholen Floriande

22 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Op initiatief van de verkeerscommissie van 'In de Breedte' wordt zaterdag 8 oktober van 10 tot 16 uur een speciale 'veiligheidsdag' gehouden op en rond het Van Genderenplein in Floriande. Politie, brandweer en andere 'veiligheids-partijen' zijn aanwezig om aandacht te vestigen op het thema veiligheid, onder meer rondom het scholencomplex.

De veiligheidsdag is mede-voorbereid door vertegenwoordigers van de scholen, kindercentra en Meerwaarde. Dit heeft geleid tot diverse activiteiten waarmee aandacht wordt besteed aan de (problematische) combinatie van (groeiende) scholen, ouders die hun kind brengen en/of halen en bevoorrading van de winkels. Daarnaast wordt aandacht besteed aan zaken als verkeerseducatie, de dode hoekspiegel, de week van de vooruitgang en het verkeersexamen.

Deelnemende partijen aan de veiligheidsdag zijn ander andere de politie, de brandweer, Lotus Kennemerland (Landelijk Opleiding tot uitbeelding van Slachtoffers) en de ambulancedienst. Er komt een campagneteam van Veilig Verkeer Nederland en er staan medewerkers van de gemeente en de straatcoaches. Er zijn tevens twee speelparkoersen onder leiding van medewerkers van VVN.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie