An van Belzen en Ineke Nagtegaal tweede op NK Bowls Dames Pairs

24 september 2011 om 00:00 Nieuws

BADHOEVEDORP - Vorig weekend werden in Haarlem onder slechte weersomstandigheden de Nederlandse Kampioenschappen Outdoor Pairs gespeeld. Door de harde wind, verschillende regenbuien en zelfs een hagelbui op zondag werd het spel sterk beïnvloed. In de op zaterdag gespeelde voorronde deden veel sterke damesteams mee. Geen enkel damesteam wist dan ook al de drie te spelen poulewedstrijden te winnen.

Ap Aaldertsz: "Ineke Nagtegaal van Bowls Club Badhoevedorp vormde samen met An van Belzen van de Almere Bowls Club een nieuw team voor deze kampioenschappen.

Zij slaagden er in met twee gewonnen en een gelijkspel 5 punten te behalen waarmede zij zich plaatsten voor de finalerondes van zondag. Ook voor zondag was de weersvoorspelling niet best en kon bij de start van de finales opnieuw de regenkleding aangetrokken worden welke pas in de finale, toen de zon zich eindelijk liet zien, weer uitgetrokken kon worden. An en Ineke speelden hun kwart finale tegen Jo Tilstra en Mies Brouwer van Slick. Na vier ends was de stand 1- 3 omdat Jo en Mies steeds met harde strakke bowls de head verstoorden. Maar toen de regen uit de lucht kwam vallen verloren zij de grip op hun bowls en de wedstrijd eindigde met de stand 22 - 5 voor An en Ineke.

De halve finale werd gespeeld tegen Rita Schrijber en Margreet Adrichem van Ons Kinnehim. Na een gelijkopgaande strijd waarbij beide teams de punten van elkaar afpakten ging in het laatste end toch de overwinning naar An en Ineke. De finale werd gespeeld tegen Betty Schiltman en Rita Klasen ook van Ons Kinnehim. Ook deze wedstrijd ging gelijk op, een finale waardig.

De stand was 7 - 8 bij het voorlaatste end en de bowls lagen in het voordeel van An en Ineke, maar Rita wist de jack te verplaatsen en lagen zij met twee bowls. Met haar laatste bowl verplaatste ook Ineke de jack maar helaas rolde deze naar twee bowls van Betty en Rita. In het laatste end moest Ineke weer vol in de aanval maar lukte het haar niet om de jack naar hun bowls te verplaatsen en ging de titel verdiend naar Betty en Rita.

De derde plaats werd behaald door Rita Schrijber en Margreet Adrichem, zij wonnen van Esther de Groot en Saskia Schaft van de Almere Bowls Club. Elly Dolieslager van BCB eindigde met Corrie Windle op de zesde plaats. Bij de heren ging de finale tussen Jan en Sander Dolieslager en Wouter Meyboom en Wim Grillis beide teams van Ons Kinnehim. De finale werd hier ook verdiend gewonnen door Jan en Sander Dolieslager.

Atlantic Rim Championships

Elly Dolieslager en Ineke Nagtegaal maken deel uit van het Nederlands Damesteam dat uitkomt op deze spelen die gehouden worden van 17 t/m 30 oktober op de rinks van het Athena Beach Hotel in Papos, Cyprus. Het Nederlands team bestaat uit vijf dames en vijf heren. De te spelen disciplines zijn: singles, pairs, triples en fours. Wij wensen de teams vanaf deze plaats veel succes.

55+ beurs te Hoofddorp

Op zaterdag 1 oktober wordt in het raadhuis te Hoofddorp weer de 55+ beurs gehouden. Diverse organisaties staan van 10 tot 15 uur weer klaar om de bezoekers informatie te verstrekken op het gebied van wonen, gezondheid, voeding, recreatie en sport. De Bowls Club Badhoevedorp is ook met een stand vertegenwoordigd in het Cultuurgebouw. De Gemeente Haarlemmermeer organiseert de beurs in samenwerking met Sportservice Haarlemmermeer en MeerWaarde."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie