Logische overwinning SCW (zat.) op VVC

24 september 2011 om 00:00 Nieuws

RIJSENHOUT - Na afloop bespraken Lex van der Horst en Jan Schaafsma, die inviel voor de wegens werkzaamheden afwezige Mark Kranendonk, het wedstrijdverloop. VVC was sterk begonnen maar op de 3-0 overwinning van SCW viel niets af te dingen. Jan Schaafsma was vooral jaloers op de vleugelaanvallers van SCW.

Niet toevallig werd Robin Helder uitgeroepen tot man van de wedstrijd bij SCW. Helder scoorde de 1-0 vijf minuten voor rust en hij verdiende acht minuten voor tijd de strafschop waaruit Jim Biesheuvel 3-0 scoorde. Het zou bovendien heel goed kunnen dat het Robin Helder was geweest tegen wie scheidsrechter Van Aanholt in de 58e minuut een overtreding zag worden gemaakt. Jim Biesheuvel scoorde via de muur 2-0.

Bij VVC begonnen Mitchel Griekspoor, Leon Götz, Jarno Cardol en Sven van Gendringen op de bank, Robbert Stange, Barend Jan van Groenigen, Mathijs Kinkel en Job Bleije startten in de basis. ,,Die jonge gasten hebben drie wedstrijden de gelegenheid gekregen om te laten zien dat zij in de basis horen'', legde Jan Schaafsma uit. ,,Ze kunnen allemaal voetballen, alleen zagen we dat in de wedstrijden nog te weinig terug. We durfden veel te weinig te voetballen. Vandaag mochten de iets oudere spelers het laten zien.''

Dat lukte in de beginfase redelijk goed, Lex van der Horst vond dat SCW het in de eerste twintig minuten knap lastig had gehad met VVC. Dat leidde ertoe dat ook SCW niet echt durfde te voetballen. Na de goede opening zakte VVC ook terug en zo gebeurde het dat beide teams vooral de lange bal gingen spelen. Veel mensen achter de bal en niet het risico nemen op fouten, en dus balverlies.

,,Precies op het moment dat ik Jim Biesheuvel erop wees dat hij open moest draaien en het spel in voorwaartse richting moest verplaatsen, speelde hij de spits van VVC uit en gaf hij de pass waaruit Robin Helder de 1-0 scoorde'', had Van der Horst gezien. ,,Meteen daarna creëerden we een dot van een kans op 2-0.'' De 1-0 viel in de 40e minuut, daarvoor waren er nauwelijks momenten voor de beide doelen te zien geweest, De toeschouwers genoten vooral van het mooie najaarsweer.

Het tegendoelpunt had een verlammende uitwerking op VVC. Er werd onderling gemopperd en SCW profiteerde door beter in de wedstrijd te komen en meer kansen te creëren. Na de 2-0 van Jim Biesheuvel voorkwam Kenny de Jong met de voet een snelle 3-0 van Timo den Edel. Aan de andere kant van het veld had Jeroen Pathuis niet veel te doen. In de 81e minuut plofte een balletje van Pieter van Staveren wel bovenop de lat. Wat zou 2-1 hebben betekend voor de wedstrijd? ,,Wij hebben ook een jong team'', legde Lex van der Horst uit. Vorige week nog liet SCW een marge van twee doelpunten glippen.

Zover kwam het niet, een minuut na de bijna 2-1 ging de bal op de stip bij VVC. Robin Helder won slim zijn duel (maakte hij inderdaad de eerste overtreding?), schoot op doel waarna Kenny de Jong redde en tijdens zijn tweede doelpoging werd Helder aan zijn arm naar de grond getrokken. Jim Biesheuvel schoot onberispelijk raak: 3-0. Robin Helder raakte nog de buitenkant van de paal en uit een van de weinige goede aanvallen van VVC kopte Job Bleije een voorzet van Sven van Gendringen voorlangs.

SCW haakt aan bij de middenmoot, VVC wacht nog steeds op het eerste winstpunt. Het ontbreekt de ploeg vooral nog aan vertrouwen, voetballen kunnen ze allemaal. De enige manier om vertrouwen te krijgen is winnen. Promovendus HFC komt volgende week naar Nieuw-Vennep. Mogelijk levert de vijfde ronde de eerste driepunter op.