Haarlemmermeer heeft er twee 'Gouden' Ridders op de Weg bij

24 september 2011 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG/HOOFDDORP - De heer Den Boer uit Zwanenburg en de heer Joustra uit Hoofddorp, beiden rijdend voor Van Waveren Transport uit Amsterdam, zijn 'Gouden' Ridders op de Weg. Zij kregen afgelopen zaterdag hun onderscheiding van meervoudig Olympisch kampioene wielrennen Leontien Zijlaard-van Moorsel.

De uitreiking van de onderscheidingen vond plaats in het kader van het op 1 januari 1966 door TVM verzekeringen geïntroduceerde Veiligheidsplan voor het beroepsgoederenvervoer over de weg. Het Veiligheidsplan is ingesteld ter voorkoming van schade en om een positieve bijdrage te leveren ter bevordering van de verkeersveiligheid in het algemeen.

Chauffeurs van bedrijven die deelnemen aan het Veiligheidsplan komen in aanmerking voor een onderscheiding als Ridder van de Weg wanneer ze gedurende een aaneengesloten periode van respectievelijk 20, 10, 5 en 3 jaar niet door eigen schuld bij een verkeersongeval betrokken zijn geweest.

Dit jaar werden ruim 1.100 onderscheidingen uitgereikt aan Ridders van de Weg. Elf daarvan gingen naar Ridders van de Weg der Ere Klasse (goud met diamant) voor 20 jaren aaneengesloten schuldvrij rijden. Ruim honderd onderscheidingen werden uitgereikt aan Ridders van de Weg der Eerste Klasse (goud), waaronder de chauffeurs Den Boer en Joustra. Zij reden gedurende tien aaneengesloten jaren schuldvrij.

Er zijn 377 Ridders van de Weg der Tweede Klasse (zilver) voor vijf aaneengesloten jaren schuldvrij rijden. Er zijn 670 beroepschauffeurs die de onderscheiding Ridder van de Weg der Derde Klasse (brons) krijgen voor drie jaren aaneengesloten schuldvrij rijden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie