Roest op de mannenziel in 'Alabama Chrome' van Orkater in De Meerse

24 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - In het zuiden van de USA behandel je roest niet, maar plak je het weg met zilverkleurig tape: 'Alabama Chrome'. Niks meer van te zien, maar daaronder rot het lekker door. Volgens The Sadists een pijnlijk mooie metafoor voor het leven. Dat laten ze in hoog tempo zien in hun hilarische 'country' theatershow.

Drie acteurs zingen, spelen en schmieren zich een weg door het zanderige zuiden van de USA op banjo, gitaar, traporgel en onnoemlijk veel andere instrumenten. Hilarische muzikale clichés en cartooneske sketches door drie pruimtabak kauwende, coyote-etende, plat Amerikaans pratende boys.The Sadists zijn drie musicerende theatermakers uit de 'Nieuwkomers' stal van Orkater. 'Alabama Chrome' is op woensdag 12 oktober om 20.30 uur te zien in de kleine zaal in De Meerse.

'Alabama Chrome'speelt sinds 2008 met groot succes in theaters en op zomerfestivals. De voorstelling was in Theater Bellevue al te zien in de serie 'Blind Date - Nieuwe theatermakers on tour', waarvan het in 2010 de publieksprijs won. De regie is in handen van Aat Ceelen. Idee, spel, muziek:Kaspar Schellingerhout, Viktor Griffioen en Erik van der Horst.

Kaarten voor 'Alabama Chrome' zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, (023) 556 37 07 of via www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie