Cabaretière Nilgün Yerli met programma over de liefde in De Meerse

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Liefde en teleurstelling. Twee begrippen die bij elkaar lijken te horen. Vreugde en verdriet zijn net zo vanzelfsprekend als dag en nacht in het leven. Maar wat gebeurt er als jouw vertrouwen in de liefde verdwijnt en angst je leidsman wordt? Over dit thema gaat 'Weer met Henk'. De try-out is vrijdag 14 oktober om 20.15 uur in de grote zaal in De Meerse.

Een jaar lang onderzocht Nilgün Yerli de liefde, scherp, beschouwend, gedreven en met grenzeloze verbeeldingskracht. Ze bezocht 15 landen, van Afghanistan tot Amerika om te onderzoeken wanneer de liefde in haat verandert en de mensenrechten worden geschonden. Dit naar aanleiding van het boek van Boris Dittrich: 'Elke liefde telt'.

In het verlengde van haar onderzoek maakte Nilgün Yerli 'Weer met Henk', een voorstelling over relaties, over gebroken relaties. Over de vraag of die te herstellen zijn, of je dat zou moeten willen, of dat het misschien wel goed is zoals het is. Zijn we het vertrouwen kwijt? In elkaar, in de politiek, in de liefde en sommigen zelfs in het leven?

"Ik zie nu veel beter wat de ware schoonheid van het leven is'', vertelt Nilgün Yerli in een interview. "Ik vind het daarom ook zo zonde dat veel mensen een kerkhof van gevoelens hebben. Die durven zich niet te binden, niet te geven, niet lief te hebben, niet te genieten. Allemaal uit angst.

Ik heb die angsten helemaal niet. De enige angst die ik heb is dat ik die angstloosheid ooit zal verliezen.'' De regie is handen van Genio de Groot. Nilgün Yerli wordt begeleid op piano door Wim Veenhof.

Nilgün Yerli was eerder bij De Meerse te zien met de programma' s: 'Wat zeg ik', 'Vreemdgangers', 'Held op blote voeten', 'Bangbang' en 'De adem van Eva'.

Kaarten voor Nilgün Yerli zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, (023) 556 37 07 of via www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie