Bijzonder pianorecital pianiste Tatjana Liakh tijden Internationaal Kamermuziekfestival

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De jonge Witrussische pianiste Tatjana Liakh trakteert haar publiek tijdens het Internationaal Kamermuziekfestival Haarlemmermeer op een bijzonder en virtuoos pianorecital. Zo speelt zij o.a. het beroemde 2e Scherzo van Frederic Chopin en 'La Campanella' van Liszt-Paganini.

Verder staat Franz Liszt op het programma en dit is geen toeval. De grote Hongaarse componist en één van de grootste pianovirtuozen aller tijden werd 200 jaar geleden in 1811 geborenen dat vieren wij met een vurige Hongaarse Rhapsodie nr.6. Tatjana Liakh staat met haar pianorecital op woensdag 5 oktober om 20 uur in de Podiumzaal van Pier K in het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

De Witrussische pianiste Tatjana Liakh, tegenwoordig woonachtig in Duitsland, volgde vanaf haar vijfde jaar pianolessen. Ze groeide op in een muzikale familie: haar vader is dirigent bij de Opera in Minsk, haar moeder is zangeres bij de Philharmonie in Minsk. Op zesjarige leeftijd werd Tatjana toegelaten tot het Music-Lyceum voor getalenteerde kinderen in Minsk waar ze studeerde bij Inna Bartoschevitch.

Nadat ze haar school met onderscheiding heeft afgemaakt gaat ze studeren aan de Belarus Academy of Music in Minsk onder Prof. Vladimir Nehaenko en aan het Tschaikowsky Conservatorium in Moskou. In Moskou nam ze deel aan masterclasses bij Prof. Lev Naumov en Prof. YourijLisitchenko.

In 1997 won ze de 1e prijs bij het Internationale Liszt Piano Concours in Wit Rusland en in het jaar daarna ontving ze de Liszt en Chopin prijs bij het Internationale Piano Concours in Brest (Frankrijk). Gedurende de laatste zeven jaar heeft Tatjana veel concerten gegeven in Spanje, Duitsland en Rusland.

Zo speelde ze o.a. pianoconcerten van Rachmaninov, Tschaikowsky, Chopin, Brahms en Beethoven. In 2006 debuteerde ze in het Concertgebouw in Amsterdam. In 2011 zal haar eerste CD verschijnen bij de beroemde Duitse platenmaatschappij Dabringhaus&Grimm.

Kaarten voor Tatjana Liakh zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, (023) 556 37 07 of via www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie