Masterclass en pianoconcert van Prof. Ilja Fridman in De Meerse

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Prof. Ilja Fridman geeft tijdens het Internationaal Kamermuziekfestival Haarlemmermeer een prachtig Russisch pianorecital. Het publiek kan luisteren naar de klokgeluiden en kerkgezangen in de muziek van Borodin, 'De Jaargetijden' van Tschaikovsky en het virtuoze Wals-Caprice van Rubinstein.

De masterclass is zondag 9 oktober te zien in De Meerse grote zaal en begint om 14 uur. De entree voor de masterclass is gratis. Om 16 uur begint het concert van Prof. Ilja Fridman in de grote zaal.

De Wals van Prokofjev is een poëtisch verhaal van Assepoester. Aan het eind, zoals in het echte sprookje, hoort men de klok twaalf keer slaan.

Prof. Ilja Fridman geeft naast een concert ook een masterclass piano geven. Een aantal zeer begaafde leerlingen zal in het openbaar les krijgen van de beroemde meesterpianist Prof. Ilja Fridman die normaliter lesgeeft op een vermaard Duist conservatorium en daarnaast een bloeiende concertpraktijk heeft.

Ilja Fridman is professor aan de Rubinstein Akademie in Düsseldorf en bekend in Rusland als pianist en docent. Als hoofd van de pianoafdeling van het Nizhny Novgorod Glinka Conservatorium heeft hij veel studenten opgeleid, die later prijswinnaars werden op internationale concoursen. In West Europa kreeg hij naam met soloconcerten, masterclasses en lezingen in diverse landen. Tegenwoordig woont hij in Duitsland.

In Rusland heeft hij meer dan 1000 concerten gegeven in 40 steden, waaronder een optreden in de grote concertzaal van het Tschaikovski Conservatorium in Moskou. Ilja Fridman trad op in concerten samen met K. Kondrashin, E. Khatchaturian en I. Gusman. Hij bouwt voort op de nalatenschap van de beroemde Russische Pianoschool die door G. Neuhaus werd gesticht.

Ilja Fridman is één van de bekendste vertolkers en onderzoekers van de werken van Skriabin. Hij was een tijdlang hoofd van de 'Nizhny Novgorod Skriabin Society', waarbij hij programma's met muziek van Scriabin speelde, festivals en internationale seminars organiseerde en artikelen publiceerde.

Hij was ook één van de organisatoren en juryleden van het eerste internationale Skriabin Piano Concours in 1995. De pianocyclus ' Van Glinka tot Strawinsky', 'Beknopte Encyclopedie van 4 eeuwen Pianomuziek' en 'Genres en Vormen van Pianomuziek' behoren tot het belangrijkste deel van Prof.Fridman's repertoire.

Kaarten voor Prof. Ilja Fridman zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, (023) 556 37 07 of via www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie