Erasmus Trio treedt op tijdens Internationaal Kamermuziekfestival

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Het in Nederland gevestigde Erasmus Trio is in 1991 opgericht en bestaat uit de Duitse pianist Thomas Herrmann, de Belgisch-Witrussische violiste Vera Laporeva en de Nederlands-Chinese celliste Xiaojia Xu. Vrijdag 7 oktober om 20 uur in de Theaterzaal van Pier K in Nieuw-Vennep.

Het pianotrio is vernoemd naar de beroemde kosmopoliet en vrijdenker Desiderius Erasmus. Net als Erasmus heeft het trio altijd open gestaan voor nieuwe ideeën en impulsen. Het is terug te zien in het Jubileumprogramma onder de titel ,,Muzikale Wereldreis'' dat op het Internationaal Kamermuziekfestival Haarlemmermeer door het Trio gepresenteerd wordt.

Het Erasmus Trio nodigt bezoekers uit op een Muzikale Wereldreis naar Argentinië, China, Rusland, Duitsland en Nederland. De muziek wordt begeleid door foto's van de bovengenoemde landen.

Kenmerkend voor het trio zijn een warme, ronde klank, een energieke speelstijl en een breed repertoire. Het Erasmus Trio gaf concerten in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Zwitserland en China. Het Erasmus Trio behaalde de eerste prijs in 'JugendMusiziert' en was verder prijswinnaar bij het concours 'Junge Ensemble Musizieren' en het 'Internationale Charles Hennen Concours'.

Het Erasmus Trio nam deel aan verscheidene internationale masterclasses, onder andere bij het Brodsky Kwartet, het Sjostakovitsj Trio en bij MenahemPressler (Beaux Arts Trio). De musici werkten ook met HattoBeyerle, Willem Brons en NaumGrubert.

De leden van het ensemble zijn zeer geïnteresseerd in hedendaagse muziek. Naast bekende werken uit de klassiek-romantische periode heeft het ensemble tevens verscheidene werken die speciaal voor het Erasmus Trio geschreven zijn op het repertoire staan o.a. van George Sosnovsky en Hannes Taljaard.

In 2001 verscheen de eerste CD van het ensemble met werken van Schubert en Schnittke. In augustus 2007 verscheen een nieuwe CD met o.a. niet eerder op CD verschenen werken van Glinka en drie speciaal voor het Erasmus Trio gecomponeerde werken: een Chinese compositie en twee Tschaikovsky-bewerkingen.

Kaarten voor Erasmus Trio Amsterdam zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, (023) 556 37 07 of via www.demeerse.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie