Positieve ontknoping Overbos (zat.)

29 september 2011 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - "We hebben 'm effe gestolen in blessuretijd'', kraaide Marcel Schenk voor de eerste keer dit seizoen victorie. "Ik had Hilco Ceton, aanvoerder van het tweede team, gevraagd of hij op de bank wilde zitten aangezien een van de A-junioren vandaag een bruiloft had. Hilco is altijd bereid te helpen en vandaag schoot hij binnen een paar minuten de bal van dertig meter in de kruising.

We zaten al twee minuten in blessuretijd en er werden nog twee minuten gespeeld. Heel Overbos hing om zijn nek, zo blij zijn we met deze overwinning. Door een goed doelpunt van Frank Judell na voorbereidend werk van Jaap de Groot en Noud Brüchner kwamen we op voorsprong. In de tweede klasse worden vrije trappen heel snel genomen, we slaagden er telkens in om even voor de bal te blijven staan.

Maar toen we dat een keer nalieten, was het meteen raak ook: 1-1. Michael Nieveld scoorde nog voor rust koppend na een voorzet van Marc de Jonge 2-1. Met 2-1 de rust in was een luxe situatie die we nog niet eerder kenden dit seizoen. We hebben de boel weer scherp neergezet en na rust creëerden we genoeg kansen. Toen de 3-1 niet viel, zei ik al tegen de trainer van het tweede dat er een oude voetbal wet is Na een knullige vrije trap tegen lag inderdaad de 2-2 erin. We hadden nog een klein kwartier om alsnog die derde goal te maken. Hilco Ceton werd uiteindelijk onze held. Dit is zó lekker.''