Volleybal: Winst voor standaardteams VC Hoofddorp bij competitiestart

25 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Na vorig jaar te zijn uitgekomen in de Regiodivisie, speelde VCH Heren 1 weer zijn eerste wedstrijd in de Promotieklasse. De regiodivisie bleek vorig jaar, mede door blessures, te hoog gegrepen. Onder leiding van Christophe George stond dit zeer jonge team (gemiddeld 23 jaar) op woensdag 21 september in de FBK-hal in Hoofddorp tegenover Compaen H2 uit Oostzaan.

Remi Oncl;in: "De eerste set begon goed voor de thuisploeg, al snel nam VCH afstand van zijn tegenstander. Er werd goed gespeeld en er werden weinig fouten gemaakt. Goede services en een sterke aanval zorgde voor een goede voorsprong in de eerste set. Al snel werd duidelijk dat heren 1 deze set zou gaan pakken. De set werd goed uitgespeeld en overduidelijk gewonnen met een stand van 25-11.

De tweede set daarentegen werd onrustig begonnen door de heren uit Hoofddorp. Al snel keek de ploeg tegen een achterstand aan. In tegenstelling tot de eerste set maakte VCH de fouten. Deze onnodige fouten zorgden ervoor dat heren 1 tegen de, in het begin gemaakte, achterstand bleef aankijken. Dit resulteerde in een verlies van de tweede set met 20-25.

Na een goed gesprek met de coach hebben gehad tussen de sets, begon VCH de derde set. Het niveau van de eerste set werd grotendeels herpakt en de ploeg begon de set goed. Het Hoofddorpse team maakte minder fouten dan in de tweede set. De eerste helft van de set ging gelijk op. De tweede helft stond VCH nog even een paar punten achter maar naarmate het einde van de set naderde nam Hoofddorp de voorsprong over. De derde set werd gewonnen met een kleine voorsprong en een stand van 25-21.

De vierde set begon zoals de derde set werd afgemaakt: met de harde hand. Al snel nam de ploeg een voorsprong. Toch werd VCH weer ingehaald door de Oostzaanse ploeg. Na een time-out werd het niveau weer opgepakt en werden de punten gescoord door de thuisploeg. Ook de vierde set werd binnengehaald door de ploeg uit Hoofddorp. Dit keer met een ruime voorsprong met namelijk een stand van 25-18.

De eerste competitie wedstrijd voor dit seizoen zit erop en de overwinning is een feit. Heren 1 uit Hoofddorp pakt 4 punten in de wedstrijd tegen Compaenen heren 2 met een mooie 3-1 overwinning. Veelbelovend waren de goede optredens van spelverdeler Koen Baas, libero Duncan van der Palen en passer loper Rick van Bergen.

Dames 1

VCH Dames 1 had in tegenstander Spaarnestad Dames 5 een goede warming-up voor het nieuwe seizoen. De wedstrijd werd voortvarend begonnen met mooie snelle middenaanvallen. De pass werd goed verzorgd en ondanks dat het goed liep, werd nooit echt uitgelopen van de Haarlemse vrouwen. Met heel degelijk spel werd eerste set toch nog redelijk gemakkelijk binnengehaald: 25-20.

De tweede set ging wederom goed en er werd een ruime voorsprong opgebouwd. Na een aantal wissels aan Hoofddorpse kant werd het onrustig en scoorden de dames te weinig punten. Het werd een enorm spannende slotfase, waarin werd gevochten voor ieder punt. Uiteindelijk haalde VCH de tweede set moeizaam binnen: 29-27.

In de derde set werd de goede lijn doorgetrokken. Invalster Lidwien van Bergen (weer terug van weggeweest) maakte met mooie snelle middenaanvallen een aantal direct punten. Al snel stond er een 20-9 voorsprong op het telbord, wat resulteerde in een 25-10 setwinst. Een 3-0 voorsprong werd uiteindelijk met goed spel binnengehaald.

De volle 5 punten zijn belangrijk voor het begin van het seizoen, dus er werd alles op alles gezet om ook de laatste set met winst af te sluiten. Door een lange serivcebeurt van Dianne Overbeek en mooie punten van de aanvallers, kon ook deze set relatief gemakkelijk met winst afgesloten worden: 25-11. Een mooie en terechte 4-0 overwinning voor dames 1."