Atletiek: Noah Verboom pakt een zilveren medaille op NK meerkamp in Gemert - ook goed prestatie van Judy van der Drift en Bryan van Ingen

25 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Wederom een sportief hoogtepunt bij de junioren D. Een week eerder met de juniorenploegen al in de landelijke finale. Nu individueel bij de landelijke meerkamp in het Brabantse Gemert. Gelukkig zijn de weersomstandigheden redelijk en kan er een maximale meerkamp worden gedraaid.

Oscar Soethout: "In de ochtend van het 2-daagse evenement start Judy van der Drift met het hordennummer. Met wat tegenwind verbetert zij zich aanzienlijk en komt tot 10,57 seconden. Haar favoriete nummer, het hoogspringen gaat in een bijna standaardhoogte van 1.45 meter. Een sprong over 1.50 meter lukt net niet. Zij sluit de dag af met het speerwerpen. Ze laat daar wel wat punten liggen door de speer na 24,81 meter in het gras te laten landen. Na de eerste dag neemt ze 8e plaats in.

Een spannende strijd zien we om de eerste positie bij de jongens. Joris van Gool en onze eigen Noah Verboom zijn beiden bijzonder rap op de sprint. Joris is wat sneller maar Noah komt tot een uitstekende 10.37 seconden op de 80 meter sprint. Hij verbetert hiermee zijn eigen clubrecord met 0,02 seconden. Club- en trainingsmaatje Bryan van Ingen loopt ook een prima 80 meter. Hij komt tot 10,99 seconden en dat met een tegenwind van 2 meter per seconde.

Bij verspringen komt Noah tot 5,05 meter en Bryan tot 4.65 meter. Het speerwerpen geeft Noah de kans om de leidende Joris in de halen. Met een fantastische clubrecordworp gaat de speer naar 38,27 meter. En hij neemt met een kleine voorsprong van 14 punten de koppositie over. Ook Bryan blijft lekker meedraaien in het sterke veld met een worp van 29,42 meter.

Tweede dag

Op de tweede dag start Judy met een degelijke 4,25 meter op het verspringen. Bij het kogelstoten laat ze zien dat ze bij de beteren hoort. Met een worp van 10,43 meter blijft ze slechts 2 centimeter bij persoonlijk record vandaan. Op de afsluitende 600 meter heeft ze nog kans om de grens van 3000 punten te halen.

Ze zal dan wel een uiterste moeten geven. In een veld van 18 meisjes starten ze gezamenlijk op deze afstand. Ze bouwt de race goed op met een doorkomst van 72 seconden na 400 meter. Het laatste stuk gaat ze nog wat naar voren en komt een persoonlijk record van 1.51.65 minuten. Maar wat belangrijker is dat zij een totaalscore haalt van 3.062 punten en daar gaat tenslotte om. Ze eindigt hiermee op een 12e plaats, waar volgend jaar ook nog mag starten in deze categorie.

Voor de jongens begint dag met de hordensprint. Helaas maar wel wat verwacht verliest Noah zijn koppositie. In 11.90 seconden gaat hij over de finish. Bryan raakt tijdens de race hard zijn knie tegen een horde. Ondanks dat komt hij tot 13,36 seconden. Goed genoeg om binnen de top-10 te blijven. Naast dat ze redelijk sterk zijn, beheersen ook de techniek van het kogelstoten. Voor beiden een persoonlijk record. Bryan stoot de kogel naar een beste worp van 12,05 meter. Noah brengt de kogel naar 11,68 meter. Het is voor beiden puntenpakkers in het klassement.

Het hoogspringen is daartegen niet het hun beste nummer. Er wordt degelijk gesprongen. Beiden gaan over 1,45 meter waar concurrentie wel wat centimeters hoger springt. Noah staat nog op tweede plaats voor de afsluitende 1000 meter. Er is zicht op het podium. Noah loopt de afstand in 3,14,09 minuten. Uitstekend gedaan en een tweede plaats met een clubrecord van 4.462 punten.

Hij mag dan ook zeer tevreden zijn met seizoen waar hij diverse mooie prestaties heeft laten zien. Bryan van Ingen verbetert zich met 9 seconden op de 1000 meter. Hij komt tot een 10e plaats met net geen persoonlijk record van 3.819 punten.

Foto (v.l.n.r.): Bryan van Ingen, Judy van der Drift en Noah Verboom.

--------------------------------------------------------------------

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

--------------------------------------------------------------------

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie