Goed herstel Zwanenburg (zon.)

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Na de nederlaag bij RKDES was het voor Zwanenburg zaak om drie punten te pakken tegen Hillegom om afstand te kunnen nemen van de onderste regionen van de ranglijst. "Een lekkere overwinning'', vond Edwin Eefting de 4-1 tegen Hillegom dan ook.

"We speelden niet eens zo heel goed. Al begonnen we wel sterk, vond ik. Na een kwartier spelen scoorde Leroy van Maaren 1-0. Meteen daarna liet Leroy een uitstekende kans op 2-0 onbenut en daarna zakten wij weg. We gingen achteruit lopen en Hillegom deed er alles aan om het tempo uit de wedstrijd te halen.

De scheidsrechter hielp daarin mee door voor ieder wissewasje te fluiten. Kort voor rust scoorde Hillegom de gelijkmaker, mede doordat wij veel teveel inzakten tot in onze eigen zestien. Na rust wilde ik dat we veel verder vooruit zouden verdedigen. Stefan Blok scoorde al na drie minuten 2-1 met een schot in de kruising. Daarna bleven we voetballen.

Ik vond het niet goed genoeg maar we hadden in ieder geval wel veel meer balbezit. Na een goede kaats scoorde Leroy van Maaren 3-1 en in blessuretijd bereidde Ton Hendriks de 4-1 van Jordy Vierbergen voor. Een terechte overwinning die we nodig hadden om te klimmen op de ranglijst. Het slechte nieuws vind ik dat we Rick Buijs voor vijf wedstrijden kwijt zijn. Het sanctiebeleid van de KNVB, ik snap er echt helemaal niets van.''