Onduidelijkheid over lot zwerver

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Het is nog onduidelijk wat er gaat gebeuren met de zonderlinge zwerver die al meer dan vier jaar in een hut tegenover het Wandelbos in Hoofddorp woont. De gemeente kon tot gisteren geen uitsluitsel geven en omwonenden weten nog van niks.

Omwonenden drongen eerder in een brief aan de gemeente aan op maatregelen. Volgens hen dreigt een onhygiënische toestand, omdat de man zijn behoeften in de bosjes doet. Ook zou de zonderlinge man soms onberekenbaar gedrag vertonen. De omwonenden zijn bang dat de situatie uit de hand loopt.

De noodkreet is afgelopen maandag besproken tijdens het stafoverleg van burgemeester, politie en Openbaar Ministerie. Daarna ging het verhaal dat de gemeente de situatie niet ernstig genoeg zou vinden om in te grijpen, maar een woordvoerder wilde dat gisteren niet bevestigen. “Wij gaan eerst de brief van de omwonenden beantwoorden. Totdat is gebeurd, zeggen we helemaal niets.”

Wijkagent

Gijs Oskam, die namens de omwonenden de brief heeft geschreven, had tot gisteren nog niets gehoord van de gemeente. “Het is allemaal erg onduidelijk. Ik weet nu even niet waar ik aan toe ben.”

Eerder stelde de gemeente zich op het standpunt dat de man geen overlast veroorzaakte in de omgeving en dat hij geregeld werd bezocht door een wijkagent en een vertegenwoordiger van de GGD. Die zouden hem goed in de gaten houden en daarom was er geen aanleiding om actie te ondernemen.

Omwonenden kijken er heel anders tegenaan, zo blijkt uit de eerdergenoemde brief. Een buurvrouw, die niet met haar naam in de krant wil, zwaaide haar ‘buurman’ eerst nog wel vrolijk gedag, maar nu is zij vooral ongerust over zijn onberekenbare gedrag. De man zou zich vooral agressief hebben gedragen, nadat vorige maand de eigenaar van het terrein samen met de politie verscheen en de zwerver een overeenkomst liet ondertekenen dat hij binnen een paar maanden zou vertrekken. De man zou daarna vervaarlijk met een bijl hebben rondgelopen.

Omwonenden stellen dat de man zich keurig kleedt, maar soms wartaal spreekt. Niet alle bezoekers die zich bij zijn zelfgemaakte hut aan de Kruisweg melden, zijn overigens welkom. Met een vastberaden blik laat hij dan aan onaangekondigde gasten weten dat ze maar beter weer kunnen vertrekken.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie