Bewoners Hoofddorp-Oost doen van alles uit op 8 oktober

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Bewoners van de wijk Hoofddorp-Oost starten op 8 oktober twee projecten met hetzelfde doel: de energierekening van de wijkbewoners sterk verlagen. Dit doel kan bereikt worden doordat de bewoners zelf eenvoudige tips toepassen en door het doorvoeren van - financieel aantrekkelijke - isolatiemaatregelen.

Hoofddorp-Oost is geselecteerd voor de landelijke actie 'Wat doe jij uit?'. Deze actie maakt deel uit van de 10:10 The Energy Challenge om het energiegebruik met 10 procent te verlagen. De bewoners krijgen handige tips om eenvoudig hun energiegebruik flink te verlagen met als doel op maandag 10 oktober (10:10) ook daadwerkelijk 10 procent minder energie te gebruiken. De besparing wordt bijgehouden op een levensgrote energiemeter in de wijk, waarvan de resultaten ook landelijk bekend worden gemaakt.

Eén van de bewoners die zeker gaat meedoen aan de actie 'wat doe jij uit?' is wijkraadsvoorzitter Henk Jan Boswijk. Hij denkt nu al enthousiast mee over mogelijkheden waarmee hij verwacht veel te kunnen besparen. ''Met twee opgroeiende kinderen is het vooral zaak om juist hén aan te sporen hun computers, opladers, muziekinstallaties en tv's nu eens écht uit te zetten. Opvoeding van jongeren op het vlak van energiebesparing verdient zichzelf dubbel en dwars terug en is goed voor het milieu.''

De voorzitter krijgt, net als de andere bewoners, vanaf 8 oktober het kant-en-klaar energiebesparingspakket. In het project onder de titel: 'Haal winst uit je woning' krijgen de bewoners advies over het nemen van energiebesparende maatregelen en kunnen ze deze, zonder zorgen, laten uitvoeren. Ook de benodigde maatregelen ter voorkoming van brandoverslag kunnen direct in de uitvoering worden meegenomen.

Het project 'Haal winst uit je woning' is in opdracht van de wijkraad en zonder winstoogmerk opgezet door NMCH, Centrum voor Duurzaamheid in Haarlemmermeer en wordt ondersteund door de gemeente. Het doel is zoveel mogelijk wijkbewoners mee te laten doen zodat de prijs voor iedereen zo laag mogelijk is. Bij succes wordt het project in andere oudere wijken uitgevoerd.

Beide acties worden ondersteund door de energiedokter die ook al aanwezig was tijdens de Energiemarkt op het terrein van het NMCH.

Meer informatie via Watdoejijuit.nl of www.nmch.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie