Veldkorfbal: Opnieuw teleurstellend verlies Van Groningen/KIOS

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - De teleurstelling bij de Vennepse korfballers en hun coach Imre Kaptein, na afloop van het thuisduel tegen Vriendenschaar, was groot.

Henny Kool: "Het verschil in vakken ook. Bij beide teams was de eerste aanval in topvorm, terwijl het eerste verdedigingsvak het liet afweten. Beide eerste aanvalsvakken hadden aan één of twee aanvallen genoeg om de korf te vinden en daarnaast hielden zij hun tegenstanders zeer lang van scoren af.

De rust kwam met 4-6 (2x Perry Kool, Patricia Kroon en Lilian Heemstra). Na 25 minuten (!!) werd het toch 6-6 met de complimenten voor de KIOS-verdediging (Jeanne Aalberts, Patricia Kroon, Perry Kool en Robin Hulsbos), die al die tijd de nul hadden gehouden. Lilian Heemstra, die ook al zeer sterk onder de korf speelde, schoot haar tweede doelpunt in en de jeugdige Remco Wullems zag tot zijn grote vreugde ook zijn schot in de korf belanden.

Robin Hulsbos knalde direct van grote afstand de 7-6 in en het talrijke publiek zag de eerste overwinning al binnen bereik. Maar meer kansen kreeg de gevaarlijke KIOS-aanval niet, want via een strafworp werd het direct 7-7 en even later was het opnieuw een strafworp die Vriendenschaar aan de leiding bracht en daar bleef het helaas voor onze Vennepers bij.

Zaterdag 1 oktober speelt Van Groningen/KIOS in Bunnik een cruciale partij tegen het nog puntloze Midlandia

Overige uitslagen: DOS - Huizen 12-5; Koveni - VIKO 6-14 en RDZ - Midlandia 23 - 9. Stand: 1. Vriendenschaar 4 - 6;

2. DOS(W) 4 - 6; 3. RDZ 4 - 6; 4. VIKO 4 - 6; 5. Huizen 4 - 5; 6. Koveni 4 - 2; 7. Van Groningen/KIOS 4 - 1 en 8. Midlandia 4 - 0."

Nieuwe hoofdsponsor voor Korfbal League

Wereldtickets.nl slaat zijn vleugels verder uit in korfballand. Het bedrijf dat al sponsor is van landskampioen TOP uit Sassenheim is de komende drie seizoenen de hoofdsponsor en naamgever van de Korfbal League. Ook de finale van de Korfbal League in Sportpaleis Ahoy te Rotterdam zal de naam Wereldtickets.nl gaan dragen.

Doping: Korfballer Bakker vrijgesproken

Tim Bakker mag weer korfballen. De beroepscommissie van het KNKV heeft de international vrijgesproken van overtreding van het dopingreglement. Bakker werd in mei 2011 voor een jaar geschorst, omdat hij zijn medewerking aan een dopingcontrole zou hebben geweigerd. Bakker, speler van KZ uit Koog Zaandijk waar Patrick Blauw (Nieuw-Vennep) in dit seizoen als mental-coach is aangesteld, zit als international sinds dit jaar in een whereabouts-programma.

Door een misverstand over het tijdstip waarop hij mocht worden getest, wilde hij op 9 januari 2011 niet meewerken een een dopingcontrole. KNKV-voorzitter Rob Meijer: 'Goed om vast te stellen dat de beroepscommissie van het KNKV kiest voor het belang van de sporter."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie