Basketbal: BV Hoofddorp te licht voor BC Apollo in Amsterdam

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - De heren van BV Hoofddorp speelden zondag 25 september in de vermaledijde Apollohal in Amsterdam tegen BC Apollo. Vooraf was wel bekend dat de Hoofddorpers het moeilijk zouden krijgen en er werd uiteindelijk ook verloren met 78-61.

Ron Ribbelink: "De thuisploeg begon tegen de verdediging van Hoofddorp erg goed met drie driepunters op rij. De toon was gezet, de heren van Hoofddorp moesten een tandje bijzetten. Geleidelijk aan haakte het team aan met als resultaat een 18-14 achterstand aan het eind van de eerste periode. Te overzien, maar wel was duidelijk dat Apollo kwaliteit en snelheid heeft. De tweede periode was ook verdedigend niet goed te noemen tegen de gevarieerd spelende tegenstander. Keer op keer wist men aan te leggen en als de bal mis was werd de aanvallende rebound nog wel eens gepakt. Gevolg was een periodestand van 25-18, waarbij aangetekend mag worden dat Hoofddorp in de laatste minuten goed speelde. Ruststand: 43-32.

De altijd belangrijke derde periode gaf Hoofddorp geen kans om dichterbij te komen. Het was eigenlijk een kopie van de eerste periode, Apollo kwam voortvarend uit de startblokken en Hoofddorp deed dat wat later. Na een stand van 61-45 werd afgesproken dat het team er alles aan zou doen om toch nog te kijken of er wat te halen viel in de vierde periode. Hoofddorp werkte hard, deed ook enorm zijn best, maar kwam niet dichterbij. Ook de vierde periode ging verloren, weliswaar met miniem verschil, score 17-16, waarbij opgemerkt moet worden, dat Bas Snijders op het sheet voor een score een punt kreeg, terwijl er twee geschreven diende te worden. Maar dat mocht niet baten, uiteraard, Apollo was gewoon te sterk.

Voor nieuwkomers in de promotiedivisie, Laurens Bijl, Nando van Oostrum, Jewan van Oostrum, Nick Rutten en Wouter Sibeijn een goede les en wellicht dat er vrijdag tegen Red Giants een beter vervolg gegeven kan worden de sporthal van SportPlaza Het Spectrum aan het Assumburg 1 te Hoofddorp (21 uur)."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie