Honkbal: Beeballers van Vennep Flyers op dreef tegen Olympia Haarlem

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - De jeugdige beeballers van Vennep Flyers hebben in de wedstrijd tegen Olympia Haarlem laten zien dat zij veel van de coaches Mike Seysener en Hasko Schiltman hebben opgestoken tijdens de trainingen.

Cees Ruitenberg: "Na een 4-0 achterstand in de 1e inning kwam het slaggeweld aan bod. Door een driehonkslag van Dave de Bruin en homeruns van Jeffrey van der Heide en Lesley Schiltman werd de achterstand omgezet in een mooie 9-4 voorsprong. In de 2e inning wist Olympia Haarlem door prima veldwerk en honkslagen terug te komen en een 10-9 voorsprong op te bouwen.

Vennep Flyers bleek echter het slaggemiddelde over het afgelopen seizoen flink te willen opschroeven en door prima honkslagen van zo wat het gehele team, met daarbij twee homeruns van Jeffrey van der Heide en Dave de Bruin, was er voor Olympia Haarlem geen houden aan. Met het binnen halen van 9 punten werd de 10-9 achterstand omgezet in een 18-10 voorsprong.

Olympia Haarlem bleef echter doorvechten voor een goed resultaat en wist in de 3e inning nog 7 punten te scoren door mooie honkslagen en een prachtige homerun van één van de spelers. Kennelijk wat overmoedig geworden door de prima 1e en 2e inning kreeg Vennep Flyers in de 3e inning, door goed veldspel van Olympia Haarlem iets minder de kans om de bezette honken binnen te slaan.

Maar met een overwinning van 24-17 werd aangetoond, dat veel spelers zich zodanig hebben verbeterd, dat een overgang naar de pupillen de beloning zal zijn. De volgende wedstrijd is op zaterdag 1 oktober op het veld van Terrasvogels in Santpoort."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie