Veldhandbal: Eerste winst voor Lotus in nieuwe seizoen

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Zondag 25 september behaalde Lotus haar eerste overwinning tegen TOB/Vriendschap in Amsterdam. Ten opzichte van vorige week was het nu droog en zonnig, dus geen last van gladheid deze keer.

Gert Leen: "Lotus begon goed aan de wedstrijd en opende in de eerste minuut meteen al de score met een doelpunt van Ilse Vrijbloed. Hierna volgde een gelijkmatige eerste helft, waarbij Lotus met een punt voorsprong de rust in ging (9-10). Doelpuntenmaaksters in deze eerste helft waren Maaike Wesseling, Elaine van Wooning, Sofie van der Drift, Janneke Wesseling en Sanne Leen (5, waarvan 3 penalty's).

De tweede helft begon Lotus weer sterk en de meiden wisten deze voorsprong te behouden en verder uit te bouwen. Na een kwartier spelen stond er op het scorebord een stand van 12-14 in het voordeel van Lotus. Pas in de laatste paar minuten wist Lotus er nog een schepje bovenop te gooien en bepaalde de eindstand van deze wedstrijd in 12-17.

Doelpuntenmaaksters in deze tweede helft waren Sanne Leen (2), Elaine van Wooning, Maaike Wesseling (2) en Tessa van Wooning (2). In deze wedstrijd werd er door alle speelsters gescoord. Lotus was verdedigend erg sterk en aanvallend werden de kansen goed benut wat leidde tot deze overwinning."

Uitslag in dezelfde poule: Westsite - DSOV 16-21