Tafeltennis: Knappe winst van HTC op Pecos-4 in 3e landelijke divisie

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Nadat de Hoofddorpse tafeltennisheren de eerste speelronde meteen een nederlaag konden noteren was het deze week tijd op te revancheren. De nog niet in goede vorm verkerende Jorrit Kalkman gaf zelf aan niet te willen spelen, waardoor Maurice Schulte zijn debuut van het seizoen kon maken. De tegenstander was Pecos-4. Een niet te onderschatten tegenstander. Door de sterkte van de spelers van Pecos hoopte HTC vooraf op een gelijk spel. Voor HTC speelden verder Jan Willem Baas en Patrick Heppner.

Ralph Vergeer: "De in vorm zijnde Patrick nam zijn verantwoordelijkheid en begon met een soepele overwinning. Vervolgens had Jan Willem het in de tweede wedstrijd knap lastig. Zijn vorm is nog niet van wat hoort te zijn, desondanks won hij. Maurice moest beginnen tegen de sterke Paul Kruyt. Zowel de eerste als de tweede game speelde hij goed en had hij 2-0 voor moet komen maar het werd 1-1. De volgende 2 games gingen naar Paul, waardoor de algehele tussenstand 2-1 voor HTC werd. Het dubbel Patrick/Maurice ging eenvoudig ten onder.

Het bleek een gelijk opgaande wedstrijd te worden. Jan Willem wist net zoals Maurice nog 1 van zijn 2 overige enkelspelen binnen te halen. Patrick was deze week van zeer goede kwaliteit. Hij won al zijn 3 partijen. Vooral de manier waarop hij Paul Kruyt versloeg was indrukwekkend. Dit alles resulteerde in een knappe 6-4 overwinning. Volgens het eerste herenteam een overwinning om tevreden mee te zijn, maar er had zoals gewoonlijk wel meer ingezeten.

Zaterdag 1 oktober staat de streekderby tegen streekgenoot HBC/Heemstede op het programma. Een altijd beladen confrontatie met veel publiek. Een wedstrijd die HTC in de afgelopen jaren vaak verloren heeft. HBC neemt altijd veel publiek mee, vandaar een oproep aan alle sportliefhebbers om een kop koffie te komen drinken en te genieten van de snelste fysieke sport ter wereld. HTC speelt thuis op zaterdag 1 oktober om 15 uur aan de Lutulistraat 142 te Hoofddorp, vlak bij winkelcentrum Pax."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie