College kiest alsnog voor sporthal in Zwanenburg

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Er komt zo goed als zeker alsnog een sporthal in Zwanenburg. Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week een brief aan de gemeenteraad gestuurd, waarin staat dat het zich daarvoor gaat inzetten. Intussen tekent zich ook in de gemeenteraad een meerderheid af voor een sporthal. De raad stemt donderdagavond over het project Hart van Zwanenburg.

Het college hield tot dusverre steeds vast aan de bouw van een sportzaal in het nieuwe dorpshart van Zwanenburg. Volgens B en W was de bouw van een hal in deze financieel zware tijden niet verantwoord. Een raadsmeerderheid blijft niettemin voorstander van een sporthal. Het college heeft die opvatting nu gevolgd.

HAP-fractievoorzitter Marjolein Steffens is blij met de ommezwaai van het college. "Voor de HAP was het een uitgemaakte zaak. Dit is een eenmalige kans om iets neer te zetten waar het dorp Zwanenburg jaren plezier van gaat hebben. Er liggen prachtige plannen om van het centrum van Zwanenburg een bruisend dorpshart te maken, alleen op het gebied van sport zijn de plannen karig. Met een relatief kleine extra financiering kunnen we al die inwoners die nu noodgedwongen buiten Zwanenburg hun sport moeten bedrijven van dienst zijn. Die kans moeten we niet laten lopen."

Er is nog één probleem: de subsidieaanvraag voor het totale project Hart van Zwanenburg moet komende vrijdag 30 september binnen zijn bij de Stichting Leefomgeving Schiphol. Het extra geld dat nodig is voor de bouw van een sporthal kan daarin niet meer worden meegenomen.

Volgens het college is dat geen enkel probleem, omdat de subsidie toch niet hoger zal uitvallen dan 9.3 miljoen euro. B en W willen daarom in december met een voorstel komen hoe de sporthal toch kan worden gerealiseerd. Wat Marjolein Steffens betreft is de politieke kou daarmee uit de lucht. "De inspanningen van alle participanten zijn niet voor niets geweest. Daar is mijn fractie natuurlijk erg blij mee. En ik denk de Zwanenburgers met ons."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie