Langebaanschaatsen: Team 1nP krijgt Nederland fit met nieuwe sponsor Gymstick.nl

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

ZWANENBURG - Schaatsteam 1nP is een landelijk bekend schaatsteam geworden en heeft een voorbeeldfunctie in de maatschappij op sportief gebied en dat beseffen we ons', aldus Wienese van sportmarketingbureau Skate For You. 'Net als team Groenewold hebben we het één met het ander weten te combineren. Ingegeven door de roep van de maatschappij om mensen zelfbewust te maken dat bewegen nodig is (bestrijding obesitas, hart en vaatziekten maar bewegen helpt ook depressie voorkomen) zijn wij bij Skate For You opzoek gegaan naar iets wat iedereen moet kunnen doen.

Een training die je ook in 15 minuten even moet kunnen doen tussen de bedrijven door (op het werk) of thuis, want veel mensen leven in een gehaaste omgeving en tijd voor 3 keer per week naar de sportschool is er vaak niet. Daarnaast zijn de dagen in de winter kort en is het al donker als je terugkomt van je werk. Wielrennen en hardlopen vallen dan ook vaak af. Het is heel gemakkelijk om op de bank neer te ploffen en er niet af te komen. Die partner vonden we in Gymstick, een product uit Finland dat in verschillende landen prijzen ontving als beste thuisfitnessapparaat. Een fitnessstok voor iedere leeftijd en iedere getraindheid.

In Australië bijvoorbeeld werd de Gymstick uitgeroepen tot beste thuisfitnesstool van 2006. Een product dat ook voor revalidatie ingezet kan worden (lichte versie) maar waar ook een zware versie van bestaat waar de beste topsporter nog een prima training mee kan draaien. Gymstick is er niet zuiver voor schaatsers, net zo min als dat Sanex niet zuiver voor schaatsers was.

Wel kunnen schaatsers een prima warming up draaien met de Gymstick, want je kunt er 15 oefeningen mee doen waar je alles mee dekt, rug, schouders, benen en core stability. De fitnessstok weegt nog geen 0,5 kg en is zeer gemakkelijk mee te nemen naar een training. Het is de meest portable en minst volumineuze trainer; een mooi contrast met andere ergometers die vaak veel ruimte thuis kosten.

Om distributie te waarborgen werd de site www.gymstick.nl in het leven geroepen door de officiele importeur, maar Gymsticks zullen ook in fysieke verkooppunten gedemonstreerd worden en gekocht kunnen worden. Skate For You zal voor Gymstick de markt openen richting retail en de eerste 2 verkooppunten zijn al aangesteld: Bouchier Sport Center in Hoorn (NH) en Bouchier Sport Center in Purmerend (NH). Onderhandeling met grote warenhuizen zijn gaande en ook proposities in het bedrijfsleven voor bedrijven die hun medewerkers fit willen houden zijn gaande.

Tijdens de grote evenementen zoals KPN NK Afstanden zullen we demonstraties kunnen geven, maar ook op de huishoudbeurs zal Gymstick.nl gepromoot worden. We willen duidelijk communiceren dat de Gymstick mensen fit maakt en houdt, niet alleen schaatsers. De grootste doelgroep in Finland bleek uiteindelijk de vrouw te zijn tussen 25 en 60 jaar, die er beter wil uit gaan zien. Maar: mijn Marokkaanse stoere postbode van 30 jaar heb ik ook weten te overtuigen en met de sterke versie van de Gymstick (Strong = Zwart) had deze man klaarblijkelijk voldoende om kapot te gaan in een training, aldus Wienese.

Met de Gymstick kun je ook gewoon plezier hebben en fitheid gezamenlijk trainen zie maar de volgende video:

http://www.youtube.com/watch?v=rvRtXSSINtI. Gymstick.nl zal goed te zien zijn op het wedstrijdpak van team 1nP, o.a. op de rechterbeenlogo's van de mannen en de begeleiding van team 1nP, alsmede op de teamsite die in ontwikkeling is (www.team1nP.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie