Honkbal: Winst tegen Vatos in verregend duel maar ook in daarop volgende wedstrijd van Vennep Flyers

27 september 2011 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP - Zondag 25 september speelde Vennep Flyers de laatste thuiswedstrijden van het seizoen tegen Vatos. Wedstrijd 1 waren nog 5 innings van een verregend duel van een aantal weken geleden.

Bob de Swart: "De wedstrijd begon in de tweede helft van de 4e inning met een 7-5 achterstand voor Vennep Flyers en het eerste honk bezet voor Vatos. Zij wisten echter niet te scoren door goed pitch-werk van Bart Beugelaar. Vatos begon matig aan deel 2 van deze wedstrijd. Kenneth Kuiperdal kwam met een fout op het honk en werd twee slagmensen later binnen geslagen door Robin Brandsen.

In de 6e inning kwam Vennep Flyers op voorsprong. Een honkslag van Harald Timmer met volle honken leverde twee punten op en een nuttig tikje van Gregor Leeflang (ging wel zelf uit op 1) zorgde voor nog een punt. Even later sloeg Robbert Stok, Timmer over de thuisplaat voor het vierde punt in deze inning.

Terwijl Bart Beugelaar heerste op de heuvel, bleef Vennep Flyers slaan. Onder andere Egon Gleisberg, Bart Beugelaar en Harald Timmer zorgden met honkslagen en agressief honklopen voor nog eens drie punten. Een driehonkslag van Robbert Stok en een opofferingsslag van Daniel Cristo zorgde voor nog een punt in de 8e inning.

In elke inning kreeg Vatos wel een honkloper op het honk, zo ook in de 8e en 9e inning, maar echt gevaarlijk werd de ploeg nooit. Hierdoor eindigde de eerste wedstrijd van de dag in een strakke 14-7 overwinning voor Vennep Flyers.

Wedstrijd 2

Na een halfuur pauze begon wedstrijd 2. Startend werper Sven Jonker moest wel twee honkslagen toestaan, maar door dom honklopen van Vatos leverde dit geen punten op. Door honkslagen met twee uit van Egon Gleisberg en Kasper Peters kon Vennep Flyers wel een punt scoren. Twee onnodige fouten in de 2e inning leverde Vatos twee punten op, echter opnieuw door dom honklopen kwam Vennep Flyers met een relatief kleine schade uit deze inning

Dit was wel gelijk een wake-up-call voor de tweede helft van deze inning. Een barrage aan honkslagen volgde, met als gevolg dat Vatos ook veldfouten ging maken. Hoogtepunt in deze inning waren de twee tweehonkslagen van Robin Brandsen, goed voor drie binnengeslagen punten. VF-honkballers kwamen in deze inning allemaal minimaal twee keer aan slag en hierdoor gooide Vennep Flyers de wedstrijd gelijk op slot door uit te lopen naar een 18-2 tussenstand.

Een snelle inning aan slag voor Vatos betekende het einde van alle motivatie bij de Diemenaren. De Vennep Flyers gingen ondertussen verder met waar ze mee bezig waren, door onder andere weer twee tweehonkslagen van Robin Brandsen, een driehonkslag van Robbert Stok, die zelfs door een veldfout nog thuiskwam, vier wijd en veldfouten scoorde de Vennep Flyers opnieuw 7 punten.

Een foutje aan VF-kant leverde Vatos een punt in de 4e inning op, maar het evenbeeld aan de andere kant door een fout van Vatos wisten de Vennep Flyers het punt terug te pakken. Drie honkslagen van Vatos leverde even zovele punten op in de 5e inning. Een opofferingsslag van Kasper Peters leverde nog een punt op voor de thuisploeg.

Een pitcherwissel aan VF-kant pakte verkeerd uit, zonder dat er echt veel schade werd geleden: vier keer geraakt werper door reliever van Scheijen leverde 2 punten op. De inning eindigde met een vangbal van Bart Krom met een goede aangooi op thuis en hierdoor werd de derde nul op thuis gemaakt. Dit was al de vierde keer dat een speler van Vatos uitging op de thuisplaat in deze wedstrijd.

Eén keer 4-wijd en twee honkslagen leverde nog 2 punten op voor Vatos in de 7e inning, maar het was lang niet voldoende om nog binnen de tien punten te komen. De einduitslag werd 27-10. De Vennep Flyers waren in de tweede wedstrijd goed voor 21 hits en in combinatie met de 11 hits van deel 2 van de eerste wedstrijd kan men toch spreken van een goede dag.

Door deze twee overwinningen en nederlagen van de concurrentie kan Vennep Flyers weer hopen op het hoogst haalbare: de derde plaats. Dan moet er volgende week verrast worden tegen de nummer twee in de poule: Thamen. Deze wedstrijd vindt om 14.30 uur plaats in Uithoorn en is tevens de laatste wedstrijd van het seizoen voor Honkbal heren 1 van Vennep Flyers."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie