Gaiafeest door basisschool de Michaël School uit Hoofddorp

27 september 2011 om 00:00 Nieuws

Met dank aan Gaia

Woensdag 21 september vierde de Michaël School het Gaiafeest, het feest van de aarde.

Voor wie kastanjes wil rapen: hoogste tijd om eropuit te trekken, ze rollen al met tientallenuit de bomen. De kou maakt zijn opmars en herinnert ons aan de eindigheid van het vruchtbare jaar. Tijd voor het Gaiafeest, een van oorsprong Indiaas feest waarmee de mens Moeder Aarde dankt voor de vruchtbaarheid van de afgelopen seizoenen.

Alle kinderenvan jong tot oud brengen grote bladeren en de laatste bloeiers van dit nattejaar mee naar school en maken er de prachtigste scheepjes van. De kinderen zingen over de rivier en haar gang van de bergen terug naar de zee. Juf Mathilde vertelt de Griekse mythe over het ontstaan van de seizoenen waarin Persephonedoor Hades wordt meegevoerd naar de onderwereld.

En dan de jassen aan. De kinderen nemen hun kleurig beladen scheepjes mee. Hand in hand op weg naar het water, waar de bootjes met serieuze gebaren te water worden gelaten.

Op de terugweg nemen de kinderen takken, herfstbladeren, kastanjes en zelfs een uitgebroed vogelei mee. In de aula maken de kinderen met elkaar een mandala.Het ei vormt het middelpunt. Zo heeft het toch weer een nest gevonden, een 'aardenest' dat bescherming geeft tegen winterkou.

www.uniek-leerplan.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie