Wedstrijdzwemmen: Deel 1 van FTZ-driekamp in Amstelveen succesvol voor ZPCH-wedstrijdploeg

27 september 2011 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Zondagmiddag 25 september reisde ZPCH wedstrijdzwemmen met een beperkte ploeg af naar zwembad het Keerpunt in Amstelveen. Het werd voor de zwemmers de eerste wedstrijd van het seizoen, als opwarmer voor de Zwemcompetitie komende zondag. Het is altijd verrassend hoe zwemmers uit de zomervakantie tevoorschijn komen.

Sjaak Kagchelland: "De aanloop naar de wedstrijd is kort, want er is nog slechts twee weken getraind. Dat was overigens niet echt te merken aan de prestaties. In meer dan 50% van de gevallen werd er nu al een PR (persoonlijk record) genoteerd. De strijd om het "PR van de Week'' ging tussen twee dames die gelijk een flinke sprong maakten. Kim Zwinkels verbeterde haar 100m vrijeslag met iets minder dan 8 sec. Zij moest Maike van de Velde voor laten gaan.

Dit seizoen pakte Maike direct het "PR van de Week'' door haar 200m wisselslag met 9 sec te verbeteren. Het zal haar een goed gevoel moeten geven na de vele net-niet-momenten om dan nu het "PR van de Week'' te behalen. Er werd door Bas Eelzak gedebuteerd op de 200m wisselslag. Dat deed hij foutloos. Bij de dames zwommen Izabella Buitenlaar en Alysha de Jong een keurige 100m vrijeslag. Alysha noteerde ook direct een clubrecord op deze afstand.

Het tweede clubrecord kwam op naam van Darleen Kagchelland. Zij verbeterde haar eigen clubrecord en die van een leeftijdscategorie hoger op de 100m vlinderslag. Bij de heren was met name Bjorn Portengen op dreef. Hij zwom 3 PR's op zijn persoonlijke starts. Ook voor hem begint het jaar dus goed. Een welkome afwisseling na de problemen van vorig seizoen.

De zwemmers werden allemaal met een technische opdracht het water in gestart. Het uitvoeren van de opdracht ging niet altijd goed. Zwemmen met het hoofd erbij is belangrijk en moet je leren. Technisch gecontroleerd zwemmen moet en dan komt de snelheid vanzelf wel goed. Er is nog een lange weg te gaan, maar de resultaten van deze wedstrijd geven een positief gevoel over de mogelijkheden dit seizoen.

Tijdens deel 1 van de EON-zwemcompetitie op 2 oktober in zwembad de Slag te Zaandam gaat ZPCH zich voor het eerst meten op landelijk niveau. Handhaving is de droomdoelstelling voor ZPCH, maar dat zal een behoorlijk zware inspanning vragen van het gehele team."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie